L'Ajuntament de Terrassa més masculí

Les dones queden en un segon pla al nou Consistori egarenc ja que només són un terç dels regidors | La representació femenina cau de 13 edils a només 9 aquesta legislatura

Lluïsa Tarrida
28 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig a les 10:53h
A Terrassa, la paritat sembla que és una utopia. Almenys, a l'Ajuntament. Amb les llistes dels nous regidors que han d'omplir la sala de plens durant els propers quatre anys veiem que només un terç corresponen a dones. Així, de les 27 places de regidor, nou estaran ocupades per persones de sexe femení. Els altres 18, són homes. Escassa presència, doncs, d'un col·lectiu que representa la meitat de la població i que veu com el seu trasllat a les institucions públiques tampoc és igualitari, malgrat tot el que es predica.

En els anteriors comicis de 2011, van sortir escollides de forma directe un total de 10 regidores, a les quals a finals de mandat se n'hi va sumar tres més: primer, Almudena Almagro (PSC) va prendre el relleu de Pere Navarro, després, Gràcia Escàbia (CiU) va substituir Josep Rull, i després amb la baixa de Salvadó va entrar Elena Dinarès (ICV-EUiA). En total, el plenari va acabar amb 13 regidores (ja que si bé és cert que Carme Labòria va deixar de ser regidora les darreres setmanes, va ser substituïda per Núria Riera). 

Cal dir que de les actuals nou regidores, només tres ostentaven llocs importants a la llista electoral: Maria Sirvent l'alcaldable per la CUP, i Carme Labòria i Rosa Maria Ribera les número dos dels seus respectius partits. Subratllar a més, que de les nou edils que entraran dins del Consistori només dues seran veteranes (Lluïsa Melgares i Carme Labòria), les altres set s'estrenen.

Distribució de regidors per partits:


Les nou regidores de l'Ajuntament de Terrassa:

Rosa Maria Ribera Mitjavila (PSC)
Maruja Rambla Amat (PSC)
Lluïsa Melgares Aguierre (PSC)
Anna Rius Ulldemolins (TeC)
Rosa García Hernández (TeC)
Carme Labòria i Rojas (MES)
Meritxell Lluís Vall (CiU)
Carmen Ortuño Aparcero (C's)
Maria Sirvent (CUP)