Ficosa obre un nou centre de producció integral als Estats Units

La inversió destinada serà de més de 50 milions de dòlars i es preveu que doni feina a més de 900 treballadors

La Torre
30 de maig del 2015
Actualitzat el 01 de juny a les 15:22h
Ficosa, proveïdor global de primer nivell que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de seguretat, comunicació i eficiència per a l'automoció, potencia la seva presència als Estats Units amb la construcció d’un nou centre de producció integral al Parc Industrial Highlands, a Cookeville (Tennessee).

La nova planta, que tindrà una superfície de 25.000 metres quadrats, comptarà amb la més innovadora tecnologia, sent una de les factories més avançades de tot el grup a nivell mundial. La inversió destinada serà de més de 50 milions de dòlars i es preveu que doni feina a més de 900 treballadors. Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa, destaca: “Aquest és un moviment estratègic que permetrà la consolidació de les operacions clau i un major creixement en un dels mercats automobilístics més grans del món. Actualment, la regió de NAFTA representa més d’un 35% de la facturació global del grup i és el nostre segon mercat més important”.

Per la seva banda, Joan Cañellas, conseller delegat de Ficosa Amèrica del Nord, subratlla: “Al tractar-se d’unes instal·lacions d’última generació, el nou centre de producció de Cookeville augmentarà la competitivitat i l’eficiència de Ficosa Amèrica del Nord permetent-nos proporcionar un millor servei als OEM”. En aquest sentit, es realitzaran inversions de primer nivell pel que fa als mitjans productius i s’incorporaran dos nous processos de producció, la injecció d’alumini i la fabricació d’intermitents integrats als retrovisors, que anteriorment es realitzaven a Mèxic i Àsia.

La nova planta també comptarà amb els equipaments més avançats en matèria de pintura i injecció. Dedicada a la producció de retrovisors, la factoria de Cookeville proveirà a clients com Ford, Chrysler, General Motors, Volkswagen i Nissan, entre d’altres, i comptarà amb una capacitat productiva de 4,5 milions d’unitats a l’any. La seva construcció començarà a principis de juny i estarà totalment operativa a finals del 2016.

Àmplia trajectòria a Amèrica del Nord

Ficosa, que va iniciar les seves operacions als Estats Units al 1994, compta amb una dilatada trajectòria al mercat nord-americà. En l’actualitat, la multinacional posseeix plantes de producció a Shelbyville (Kentucky) i a Crossville (Tennessee) així com una oficina comercial i un centre de desenvolupament a Detroit (Michigan), que donen feina a un total de 60 enginyers. Les dues plantes de Ficosa a Mèxic reforcen l’activitat de la companyia a NAFTA, on fabrica retrovisors, caixes de canvi i sistemes de fre.

Un cop entri en funcionament el nou centre de Cookeville, les instal·lacions de Crossville cessaran la seva activitat, traspassant els seus 600 treballadors a la nova planta on, addicionalment, es generaran 300 llocs de treball de nova creació. “Aquestes noves instal·lacions suposen una substancial millora de l’eficiència i de la capacitat operativa del grup a la regió.

D’aquesta manera, no només reforcen el negoci de la companyia sinó que ens permeten oferir un futur millor i més segur als nostres treballadors de Tennessee al mateix temps que reafirmen el compromís de Ficosa amb la generació d’ocupació a la zona”, explica Cañellas. Actualment, Ficosa compta amb prop de 8.700 empleats a 18 països de tot el món, dels quals 1.700 treballen a NAFTA.