ERC obté la majoria absoluta a Ullastrell

Joan Ballbè veu com els republicans s'enfilen fins als 7 regidors i no necessitaran el PSC per governar

Lluïsa Tarrida
24 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 7:57h
Els membres de la llista d'ERC celebrant la victòria
Els membres de la llista d'ERC celebrant la victòria | Foto: ERC

A Ullastrell, la pujada de 9 a 11 regidors ha beneficiat, sense dubte, a ERC. El partit liderat per Joan Ballbè -actual alcalde- ha aconseguit majoria absoluta amb un total de 7 regidors. Així, ha augmentat tres regidors (en tenia 4) aconseguint el 53,58% de vots (568). D'aquesta manera, els republicans no hauran de pactar amb ningú aquesta legislatura i l'oposició no podrà fer gran cosa per impedir que tirin endavant els seus projectes.

El seu soci de govern, Junts per Ullastrell (abans PSC) ha vist com es reduïa a la meitat, passant de dos regidors a un. Mercè Rodó veu com passa a ser tercera força amb 127 vots quan l'any 2011 n'havia aconseguit 216 passant, situant-se per sobre de CiU.

Els convergents mantenen els seus dos regidors. No és una gran victòria ja que aspiraven a plantar cara a ERC però han pujat a segona força més votada, perdent 14 vots respecte el 2011. Miquel Puig i l'alcaldable Magda Rodó, doncs, repetiran a la sala de plens de l'Ajuntament.

Finalment, UGO manté el seu regidor. Claudi Puig ha obtingut 124 vots, a tres dels socialistes i perdent-ne només tres respecte als comicis de 2011. Així doncs, té uns militants fidels que li han mantingut la confiança. El PP no entra a l'Ajuntament ja que només ha obtingut 25 vots.