Xavi Matilla guanya les eleccions a Twitter

Eva Bermúdez ha analitzat la presència dels sis principals partits i candidats a l’alcaldia de Terrassa a la xarxa durant els quinze dies de campanya

J.M.O.
23 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:59h
Xavi Matilla i Gabriel Turmo encapçalen l'índez d'Eva Bermúdez
Xavi Matilla i Gabriel Turmo encapçalen l'índez d'Eva Bermúdez

La politòloga egarenca i exregidora Eva Bermúdez ha analitzat la presència dels sis principals partits i candidats a l’alcaldia de Terrassa a Twitter durant els quinze dies de campanya.

Candidats i partits es puntuen a través de l’índex sintètic de presència a Twitter ( IPT), que té en compte quatre factors:
 La comunitat (seguidors)
 L’activitat (tuits i retuits)
 La interacció (favorits i mencions)
 La viralitat (retuits dels seus tuits)

L’índex puntua als candidats i als partits polítics entre 0 i 100.

El resultat és:
Candidats
El ranking l’encapçala Xavi Matilla (puntuació 50). La segona posició és pel popular Gabriel Turmo (36). La tercera, pel socialista Jordi Ballart i el republicà, Isaac Albert (19) i les darreres posicions són pel candidat de Ciutadans, Javier González (11) i Miquel Sàmper (3).

El candidat amb més seguidors és el socialista Jordi Ballart (6.244), amb molta distància respecte el segon amb més "followers", Isaac Albert, al que segueixen 2.073 persones. Els que en tenen menys són Xavi Matilla, amb 905, i el popular Gabriel Turmo, que en té 702.

El candidat que ha incrementat més els seus seguidors a Twitter ha estat Xavi Matilla de Terrassa en Comú, ja que tanca amb una pujada del 12% respecte el primer dia de campanya.

Pel que fa a l’activitat tuitera aquests dies de campanya (tuits i retuits), els dos candidats més tuiters han estat el popular Gabriel Turmo, amb 276 piulades, seguit d'Isaac Albert d’ERC, amb 124.

Si tenim en compte la interacció que els candidats han tingut a la xarxa (favorits i mencions), destaca Jordi Ballart amb 726 favorits i mencions, seguit d'Isaac Albert amb 361, i en Xavi Matilla amb 394.

En canvi, la taxa d’interacció (favorits i mencions/followers) és molt baixa pels candidats amb molts seguidors, com és el cas del Jordi Ballart ( 12%).

El candidat que ha generat més interacció, és de nou Xavi Matilla, amb una taxa del 43%. La viralitat de les piulades dels candidats també ha estat molt dispar: Els tuits d’en Jordi Ballart assoleixen 187 retuits, els del republicà Isaac Albert 159 i els de Gabriel Turmo s’han repiulat 155 vegades.

Les taxes de viralitat (tuits/seguidors) més baixes són les del candidat convergent (0,1%) i el socialista Ballart (3%). I les més elevades les del popular Gabriel Turmo (22%) i Xavi Matilla (15%).

Partits Polítics
De nou, Terrassa en Comú encapçala el ranking amb un índex de 82. El més elevat dels dotze perfils analitzats a Twitter. Les següents posicions són per ERC (50), Convergència i Unió (40), PP (25), Ciutadans (21) i PSC (18).

Més dades dels candidats i els partits polítics a Twitter a evabermudez.org.