Una cadena de WhatsApp dóna les gràcies al Parlament danès

Es va aprovar una moció en suport al dret a decidir dels catalans

Redacció
23 de maig del 2015
Un missatge s'ha difós a través de WhatsApp amb l'objectiu de donar les gràcies al Parlament de Dinamarca per la moció que va aprovar aquest dimarts, en la qual dóna suport al dret a decidir dels catalans:

"Hola a tothom. Aquesta és l'adreça del Parlament danès per poder-los donar les gràcies pel seu suport a l'autodeterminació de Catalunya, folketinget@ft.dk. Una frase en danès per si la voleu fer servir: Tak for din støtte Danmark. I posem, també, alguna coseta en català. Ah! I fem córrer aquesta adreça! Cal agrair el gest a aquesta gent!", diu el missatge. 

La cambra danesa es va mostrar majoritàriament en favor de l'obertura d'un diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol en el marc del procés d'independència. La resolució -impulsada per la formació d'esquerres Enhedslisten (Aliança Roja i Verda)- va comptar amb el suport de sis dels vuit partits del Parlament, amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions.

El text de la resolució aprovada diu textualment: "El Parlament danès pren nota de l'explicació del Govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l'opinió que la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid."

La proposta ('förslag', en danès) apunta que, centrant-se en els "efectes històrics i legals de la situació de Catalunya", "la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg democràtic i pacífic entre Catalunya i el govern d'Espanya".
 

L'AMI demana als ajuntaments que pengin banderes de Dinamarca

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar canvia l'estelada per una bandera danesa

Els bombers de Reus pengen la bandera de Dinamarca per burlar la llei