UGO planteja un acord entre partits sobre consultes i retribucions salarials

Ullastrell Grup d'Opinió envia un manifest a la resta de formacions municipals perquè s'adhereixin a un manifest sobre processos participacions i salaris dels càrrecs polítics

La Torre
22 de maig del 2015
Ullastrell Grup d'Opinió ha elaborat un manifest a favor de les consultes populars i de la reducció de retribucions per als càrrec públics. Aquest document s'ha fet arribar a la resta de partits que concorren a les eleccions municipals per tal que s'hi adhereixin. UGO afirma que "entenem que tots fem aquesta tasca política no pas per diners i que creiem en la democràcia participativa. Tenint en compte això, es d’esperar que tots els grups ho signin".

MANIFEST DELS PARTITS POLÍTICS D'ULLASTRELL A FAVOR DE LES CONSULTES POPULARS I DE LA REDUCCIÓ DE RETRIBUCIONS PER ELS CARRECS POLITICS

Els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals en el poble d'Ullastrell s’adhereixen al present manifest.

Consultes populars
Els esmentats partits consideren del tot necessari conèixer l’opinió dels votants en temes de gran importància i repercussió en el  present i en el futur d'Ullastrell. Per tant, es comprometen de manera general, a realitzar consultes  populars i a considerar el resultat de les mateixes com a vinculant. De manera més concreta, es comprometen a efectuar aquestes consultes per decidir, si és el cas,  la implementació o no, d’indústries i activitats amb un impacte important en el terme municipal.Al mateix temps, per la seva actualitat i possibles repercussions, també es comprometen a efectuar una consulta popular en relació a la conveniència o no d’una infraestructura vial de connexió amb el quart cinturó.

Reducció de retribucions per als càrrecs polítics

Els esmentats partits estan d’acord en la necessitat de destinar el màxim de recursos econòmics en millores per al poble d'Ullastrell. També convenen que l’equip humà de l’administració local és prou competent i suficient per donar el servei requerit a la població. A tal efecte acorden una reducció de les retribucions als càrrecs polítics que surtin escollits en les eleccions municipals. Aquesta reducció es concretarà en el pagament de mitja jornada a només un dels regidors de l’equip de govern, preferiblement, l’alcalde. La resta de regidors només cobraran una petita compensació per la seva feina, en cap cas ni jornades completes ni mitges jornades.