Aguirre: «Cal gestionar de manera més eficient el servei d'ajudes socials»

La Torre
22 de maig del 2015
Bartolomé Aguirre és l'alcaldable de Compromesos amb Vacarisses
Bartolomé Aguirre és l'alcaldable de Compromesos amb Vacarisses | Foto: C.V.

Bartolomé Aguirre és l'alcaldable de Compromesos amb Vacarisses Foto: C.V.


Bartolomé Aguirre, veí de Vacarisses des de fa més de 10 anys, és l’ideòleg de Compromesos amb Vacarisses. Ell és el cap de llista de la candidatura municipalista que aspira a entrar per primer cop a l'Ajuntament.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer i les que han volgut respondre Compromesos amb Vacarisses:

Manuel P.
Que pasará con Coll Cardús? se cerrará? Y si es así, de donde sacaremos el dinero que nos daban del vertedero? 


Deberíamos, en primer lugar, conocer cuál es el futuro exacto de Coll Cardús. Todo apunta a que el vertedero dejará de funcionar. Por eso mismo creemos que es necesario pasar por una revisión exhaustiva cada uno de los gastos que hace el Ayuntamiento y apostar por una gestión más eficaz y eficiente de los recursos del pueblo. Además, consideramos fundamental fomentar la creación de empresas que, a su vez, generarían impuestos que podríamos reinvertir en los ciudadanos de Vacarisses.

Como habéis podido ver en nuestro programa, tenemos muchas propuestas relativas a la creación de la marca Vacarisses, el fomento de las empresas dedicadas a la restauración y el medio ambiente, entre otras. Uno de los objetivos de esta acción ha sido evitar los problemas derivados del posible cierre de Coll Cardús. 

Ricard Segura
M'interessa molt això que dieu que millorareu les comunicacions del poble. Quines són les vostres propostes i com ho penseu fer perquè el tren o autopista no és competència ajuntament…


Una cosa és que no sigui competència de l’Ajuntament i una altra de ben diferent és que l’Ajuntament no jugui cap paper en la gestió de les comunicacions. Vacarisses podria millorar les seves comunicacions actualment i, per aquest motiu, els ciutadans perden temps en els seus desplaçaments. Això per no parlar de la seguretat de les vies que connecten Vacarisses amb altres poblacions. La nostra proposta implica reunir-nos amb les institucions corresponents per treballar un pla d’acció que ens permeti millorar aquests aspectes del poble i no esperar que prenguin les decisions les altres institucions. Ser proactiu políticament vol dir acostar-se a cadascun dels responsables de cada àmbit per parlar de millores. 

P.P.
He visto en que cosas pensáis gastaros los dineros pero en ningun sitio veo de donde pensáis sacarlos. Alguna idea?


El dinero público no ha de gastarse, sino que más bien debe invertirse. Es por este motivo que consideramos que mejorando la gestión de los recursos públicos y examinando los gastos del Ayuntamiento en cada una de las partidas, encontraremos la manera de gestionar el conjunto del pueblo de una manera justa y equitativa. Finalmente, cabe destacar que nuestros recursos, como el polideportivo, deben ser eficaces y eficientes y ser un modo de encontrar beneficios para poderlo invertir en temas de sensibilidad social o en cualquiera de las necesidades que haya en el pueblo.

Joan Josep
Heu pensat en crear aliances amb altres partits? Amb qui pactaríeu i amb qui no?


Per a Compromesos amb Vacarisses la prioritat és aconseguir un poble millor per a tots els ciutadans: independentment de qui guanyi les eleccions del pròxim diumenge. Parlar d'aliances amb altres partits no és parlar del que ens va moure a crear el partit: el més important són les persones i cap a on decantin lliurement la seva confiança el pròxim diumenge. 

Eustaqui López
Això de revisar les ajudes socials... teniu sospites que s'han donat a gent que no tocava? Com ho controlareu vosaltres?


Hem detectat que el sistema de gestió de les ajudes socials no és prou eficient i eficaç i que hi ha sol·licituds que no han rebut resposta i que s’han de revisar. No podem oblidar que són persones que passen per dificultats econòmiques i que cerquen ajuda a l’Ajuntament per fer front a les seves despeses. És per aquest motiu que no es tracta de controlar-ho, sinó de gestionar-ho d’una manera més eficient des del moment que una persona demana ajuda a l’Ajuntament.