Rodó: «No ens desvinculem del PSC, reivindiquem la nostra singularitat»

La Torre
22 de maig del 2015
Mercè Rodó és l'alcaldable de Junts per Ullastrell
Mercè Rodó és l'alcaldable de Junts per Ullastrell

Mercè Rodó és l'alcaldable de Junts per Ullastrell


Mercè Rodó és l'alcaldable de Junts per Ullastrell de cara els comicis que tindran lloc aquest 24 de maig. La socialista ja va liderar el PSC en els anteriors comicis aconseguint dos regidors. Ara, amb l'ampliació de 9 a 11 regidors aspira a revalidar i, si pot ser, augmentar-ne el nombre. I ho farà sota unes sigles diferents: Junts per Ullastrell.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a Junts per Ullastrell (PSC):

Miquel V.
Per què s'ha decidit no presentar-se amb les sigles del PSC? No penseu que això confondrà els electors i us restarà vots?

Junts per Ullastrell, Candidatura de Progrés és una candidatura vinculada al PSC però que pretén alhora reivindicar la seva singularitat municipal i el seu posicionament en relació al Dret a decidir, en coherència al posicionament mantingut al llarg d’aquest mandat. Esperem no confondre ningú. Intentem explicar el que hem fet en el govern i el que pensem que cal continuar treballant.

Sonia P.
En els darrers mesos heu desaparegut del mapa. No tinc ni idea del que heu fet ni del que proposeu. Per exemple, què proposeu per activar l'economia del poble? cada mes hi ha més aturats.

Disculpa Sonia si no hem arribat a tu. Continuem treballant de regidors i fem veritables esforços per informar de la feina feta i de les propostes per aquest nou mandat. El nombre d’aturats s’ha mantingut estable (amb fluctuacions significatives segons els mesos) al llarg d’aquest mandat: 107 aturats al mes de maig de 2011 a 114 en el mes d’abril 2015. Pots llegir amb major detall, per facebook i assistint als actes que organitzem, la feina feta en Ocupació, Emprenedoria i Productes de la Terra, al llarg d’aquest mandat i els seus resultats, entre d’altres..:
•    Aprovació del Pla d’Actuació Municipal de Promoció Econòmica aprovat per Ple amb el suport i participació de tots els partits polítics i agents implicats.
•    S’ha doblat en hores i programes el Servei d’Ocupació Local
•    S’han gestionat 19 Plans d’Ocupació en 3 anys.
•    S’ha facilitat la creació d’empreses locals d’autoocupació.
•    Creació de la Festa i de la Comissió de l’Oli.
•    Formació a l’emprenedoria 2.0
•    Concessió de Microcrèdits a empreses i nova emprenedoria.

Tot és poc. Cal un veritable pacte municipal per l’Atur 0.

Anònim
He vist que hi ha cares noves i independents a la llista. Per què?

De les 13 persones que formen la candidatura, 6 persones continuem i 7 s’han incorporat a aquest nou projecte. Independent, militant o simpatitzant, mai ha estat un límit per a nosaltres, ens el contrari creiem que cal anar a la recerca de noves formes de fer política, vinculada a la ciutadania i a les seves necessitats.