Magda Rodó: «El govern d'ERC s'ha limitat a viure de les subvencions»

La Torre
22 de maig del 2015

La presidenta de CiU i alcaldable Magda Rodó


Magda Rodó és la persona responsable de tornar CiU a l'alcaldia. Després que ERC accedís al poder en les anteriors eleccions, el partit convergent s'ha renovat i presenta cares noves.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a CiU Ullastrell:

Joan P.M.
No teniu cap experiència en la gestió municipal. Podem creure que podeu aportar alguna cosa en la gestió econòmica? Creieu que podeu millorar els resultats del govern actual? Gràcies.

La gestió econòmica del Govern municipal d'aquests quatre anys s'ha basat en fer pressupostos de contenció, augmentar i mantenir la pressió fiscal als veïns, i viure de les subvencions de la Diputació de Barcelona (que ha aprimat la seva estructura organitzativa per bolcar el doble de diners al territori). Quina hagués estat la gestió econòmica sense les inversions de la Diputació? També hem de tenir en compte un fet excepcional durant aquests últims quatre anys: l'impacte que ha tingut el pagament de la nova escola Serralavella en les arques municipals. Ja que un Ajuntament amb un pressupost de 1,6 M€ ha hagut d'avançar els pagaments d'una obra de 4,5M€. L'impacte sobre la hisenda local ha estat notable i demostra la valentia política de CIU en l'anterior legislatura per tirar endavant aquesta nova escola que tots ara estem disfrutant. Apostem per una gestió econòmica sostenible i equilibrada, és a dir, ni amb dèficit ni amb superàvit, i d'acord amb les possibilitats reals del municipi, i la nostra feina al govern municipal es basarà en complir els pressupostos i buscar finançament (Diputació, Generalitat, etc) per tal que Ullastrell tingui més i millors serveis. 
 
Sònia P.
Vaig veure que vau votar en contra de l'aprovació del projecte del carrer de la Serra. No esteu a favor de vianalitzar-lo? Què faríeu vosaltres?

Estem a favor de millorar l'accessibilitat de vianants pel carrer de la Serra. Però pensem que tenim altres prioritats abans de la construcció d'una plaça mirador davant l'Ajuntament. La nostra proposta es basa en allargar les millores d'accessibilitat al carrer Prat de la Riba (amb gran activitat) fins l'avinguda Verge de Montserrat. 
Un altre dels aspectes que ens va fer votar en contra del projecte són les places d'aparcament que el projecte aprovat deixa al carrer de la Serra. De les 17-20 places actuals, se'n deixen només 7. Pensem que són totalment insuficients, pensant amb els veïns de la zona i sobretot amb els comerços.

Vam traslladar aquestes propostes al govern municipal (allargar millores a Prat de la Riba i Avinguda de Verge de Montserrat i mantenir les places d'aparcament) i la seva resposta va ser que el seu projecte era innegociable, que tirarien endavant amb la plaça mirador, que les millores només afectaven al carrer de la Serra i que les places d'aparcament ja es troben a l'aparcament de sota l'escola vella.

També vam votar en contra perquè enteníem que el projecte s'ha aprovat saltant-se un pas del procés participatiu molt important: un cop recollides les aportacions dels veïns i agents implicats no s'ha fet un acte públic explicatiu del resultat final del procés participatiu com a pas previ a la redacció del projecte aprovat pel govern municipal. Quines aportacions del procés inclou el projecte? Qui ha decidit quines millores es tenen en compte i quines no?
 
Anònim
Quines són les vostres propostes per millorar el nostre comerç? Als petits comerciants se'ns fa difícil tirar endavant perquè la gent prefereix anar a Terrassa a comprar. Com ho podem canviar això?

Nosaltres entenem que l'Ajuntament d'Ullastrell ha de ser valent i ha de creure en les potencialitats d'Ullastrell de veritat. Ha de liderar i acompanyar a tots els agents implicats per tal de generar oportunitats perquè el nostre comerç sigui atractiu pels nostres veïns i visitants. Per això crearem la marca "Fet a Ullastrell" i en farem difusió mitjançant diferents campanyes de màrqueting finançades des de l'Ajuntament. Primer a nivell local (amb la gran quantitat de productes fets al poble i sobretot la seva gran qualitat, no pot ser que a nivell local no se'n faci difusió) i després a nivell comarcal.
 
R.G.
Parlàveu del IV Cinturó per donar vida a Can Curpell. El polígon segueix ben mort. A l'espera que arribi la b-40, què fem per reactivar-lo?

Actualment, el polígon està en procés de reparcel·lació. Des de l'Ajuntament s'ha d'impulsar per aconseguir un polígon modern, un polígon 2.0, per tal de ser atractius envers els polígons que tenim en poblacions veïnes. I precisament, un des aspectes que ens pot beneficiar serà la connectivitat amb el IV Cinturó. Un dels altres aspectes que portarem a terme des de l'Ajuntament és delimitar-ne els usos, és a dir, establir des de l'ajuntament quin tipus d'empreses hi volem. I la feina de qualsevol Ajuntament per reactivar l'activitat econòmica d'un futur polígon, és buscar opcions i empreses sostenibles i respectuoses amb el nostre entorn que estiguin disposades a invertir-hi i instal·lar-s'hi. La feina és dura i difícil amb els temps que corren, però amb constància i valentia ho podem tirar endavant.