Els Minyons faran un pilar caminat pel pont de Sant Pere

La diada del patrimoni a les Esglésies de Sant Pere es celebrarà per segon any consecutiu el proper dissabte 23 de maig

La Torre
20 de maig del 2015
Actualitzat el 22 de maig a les 22:13h
Minyons de Terrassa tornaran a passar un pilar caminat pel pont de Sant Pere
Minyons de Terrassa tornaran a passar un pilar caminat pel pont de Sant Pere | J.M.O.
 

Minyons de Terrassa tornaran a passar un pilar caminat pel pont de Sant Pere Foto: J.M.O.



El proper dissabte 23 de maig a les set del vespre, la colla castellera Minyons de Terrassa celebrarà la Diada del Patrimoni, a les Esglésies de Sant Pere, que enguany comptarà amb la presència dels Castellers de la Vila de Gràcia i els Capgrossos de Mataró. La jornada va néixer l’any passat amb la intenció de donar suport a la candidatura de la Seu d’Ègara davant la Unesco a ser declarada Patrimoni de la Humanitat.
 
Els actes començaran el dia anterior, divendres, on els malva han programat un assaig especial de “Gamma Extra”, per anar escalfant motors de cara al tram més potent d’actuacions fins arribar a la Festa Major de Terrassa, una cita clau pels del carrer del Teatre.
 
El dissabte, a les quatre hi ha organitzada una Bicicletada Popular, amb sortida al local de la colla i arribada a la Seu d’Ègara, el lloc de l’actuació.

A les sis, i seguint l’esquema de l’any passat, tindrà lloc el pilar caminat, que sortirà de la plaça de la Creu Gran i es dirigirà pel Pont de Sant Pere fins arribar a la Seu d’Ègara. Els malva ja fa alguns dies que el preparen, atès que resulta tot un repte i ens deixa imatges brillants.
 
Abans de l’actuació castellera dels Minyons, que començarà a les set, les Esglésies acolliran els Bastoners de l’antic Poble de Sant Pere, el Ball de Gitanes de Terrassa, i també les Colles Castelleres dels Instituts. Els Moguts de la Tecnos, Minions de l’Andersen, Xiquets del Copèrnic, Minyonets del Blanxart, Femenines de l’Egara i els Grallers de la colla del gegant Pep Panxut, de l’Escola el Cim, són les colles castelleres que s’han format a diferents instituts de Terrassa dins el projecte recuperat enguany pels Minyons amb la finalitat d’apropar la cultura castellera als més joves.  

Després de l’actuació, hi haurà sopar popular al local de la colla, al preu de 3€ (tiquets disponibles a la secretaria dels Minyons), seguit dels concerts d’Albercocks i Factor Kiwi, que animaran la festa per celebrar aquesta gran jornada.