Creus: «Iniciem una nova etapa amb nou equip i una il·lusió renovada»

La Torre
21 de maig del 2015
L'alcaldable Jordi Creus
L'alcaldable Jordi Creus | CiU
CiU Vacarisses presenta una llista renovada respecte a les anteriors eleccions municipals. El candidat a l'alcaldia és Jordi Creus i Fortet substituint al fins ara únic regidor que tenia la federació nacionalista dins del plenari de l'Ajuntament. 

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a CiU Vacarisses:

Josep March / Lluís A. / P.J.D. / A. Sánchez / Pere Martí
Tota la seva llista electoral està empadronada a Vacarisses o té gent de fora? Per què? Què hi ha de cert amb tots els rumors que s'han creat sobre els problemes per confeccionar la llista?

El gruix de la nostra llista per descomptat que és de Vacarisses i som conscients de les mancances i necessitats del poble. Sí que és cert que el Xavi Solsona ara mateix, no resideix a Vacarisses però sí que està vinculat al poble per qüestions familiars. Vam decidir que era una molt bona incorporació, ja que ens està aportant una gran experiència política i coneixements dels canals necessaris amb l'administració.

J.P
On era CiU tots aquests anys? Què heu fet? I què ha passat amb en Ricard?

Aquests quatre anys CiU ha estat representat a l'Ajuntament pel regidor Ricard Reollo, que per cert ha fet una gran feina, presentant moltes propostes, mocions i sempre complint amb el seu compromís, pel que li estem molt agraïts. Ara s'engega una nova etapa amb un nou equip i una il·lusió renovada.

Donato Pi
Gent nova, projecte nou?, no he sentit a dir res del vostre programa. Quines són les vostres prioritats?

El nostre programa com podrà veure té unes propostes molt directes, no volíem fer un llibret amb moltes generalitzades com la resta de partits. La promoció econòmica, ajuts a nous emprenedors, creació d'un viver d'empreses, revisió de sou de l'alcalde, revisió dels protocols per la concessió de beques per fer-les més justes... S'ha fet una bustiada a tota la població perquè tothom el pugui valorar.

Joan Josep
Heu pensat en crear aliances amb altres partits? Amb qui pactaríeu i amb qui no?

Si arribés el cas i es presenta la possibilitat de pactar amb un altre partit, serà amb la condició de respectar i poder dur a terme el nostre programa, així mateix la nostra orientació política.

Manuel P.
Que pasará con Coll Cardús? Se cerrará? Y si es así, de dónde sacaremos el dinero que nos daban del vertedero?

El vertedero es un tema que nos preocupa y mucho, lo primero que haremos es crear una comisión permanente de técnicos para controlar que todos los mantenimientos, protocolos de seguridad de la depuradora, la situación de la planta de transferencia del CTR y en resumen todo la gestión del vertedero se cumpla extrictamente. No se pueden permitir más olores, incendios, vertidos accidentales a las rieras de la depuradora, etc. En este punto vamos a ser muy estrictos y rigurosos. Ya hace años que los ingresos del vertedero han ido disminuyendo por lo que desde el Ajuntament tendremos que adaptarnos a la nueva situación económica, reinventando nuevas formulas de gestión.

Miriam Soler
Alguna opció de millorar el transport públic?, no només estic parlant dels trens, també dels busos urbans i de connexió amb Olesa, Manresa o Terrassa.

Unes de les nostres preocupacions és la inexistència de transport públic des de les Urbanitzacions amb el nucli urbà, som conscients que hi ha gent gran que no tenen la possibilitat de conduir o disposar de cotxe i per ells és un gran problema a l'hora fer gestions al poble, visites al CAP... Estem estudiant la millor opció per resoldre el problema i adquirim el compromís de buscar una solució. La resta de connexions amb Terrassa, Olesa i Manresa sempre es poden millorar, per descomptat que també ho negociarem amb les empreses adjudicatàries.