Esquerra advoca per una Matadepera oberta al Parc Natural

Santi Pavon, candidat a l’alcaldia, vol que el poble sigui “la porta d’entrada" a l'espai protegit

La Torre
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 8:13h
La candidatura d’ERC Matadepera, encapçalada per Santi Pavon, reclama una “presència activa” en els òrgans de gestió i decisió del Parc Natural perquè “som Parc i volem incidir en la presa de decisions com la de limitar l’impacte negatiu de la creixent afluència de visitants”. La implicació del municipi en la gestió és “clau” perquè “som el segon terme municipal amb més hectàrees dins dels seus límits, després de Mura”.

ERC Matadepera creu convenient i necessari impulsar campanyes de sensibilització per a un accés responsable al Parc Natural i vetllar per la preservació i l’ampliació del patrimoni natural.

Santi Pavon també reivindica la necessitat de “gestionar el bosc com la millor manera d’aplicar polítiques de prevenció d’incendis forestals” i com a mesura per potenciar “l’energia biomassa en equipaments municipals”.  “Les ventades del passat mes de desembre van ser un avís que els nostres boscos necessiten mesures de control” i com l’ús d’aquesta energia alternativa pot “contribuir-hi”.

Per a ERC Matadepera és fonamental com la participació activa en el projecte Boscos del Vallès, per a la implantació de la biomassa a Matadepera i a la comarca.