Rodríguez: «Continuarem treballant per un Viladecavalls sense corrupció»

La Torre
20 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:29h
Carles Rodíguez, alcaldable de Fem Viladecavalls
Carles Rodíguez, alcaldable de Fem Viladecavalls | Foto: C.R.

Carles Rodíguez, alcaldable de Fem Viladecavalls Foto: C.R.

La candidatura de Fem Viladecavalls està encapçalada per l'exalcalde i actual portaveu d'ICV Carles Rodríguez. Després de governar el municipi durant els primers anys de mandat, el seu partit -juntament amb PSC, ERC i UMdC- es va veure relegat a l'oposició després d'una moció de censura de CiU.

Rodríguez, de 30 anys, va créixer al barri de Can Trias, va estudiar a l’INS Viladecavalls i ha participat a Ràdio Vila com a locutor i tècnic en diferents programes. Sociòleg de formació, ha cursat un Postgrau en Lideratge i Govern Local i ha treballat a diverses administracions com a assessor en matèria de polítiques locals i de participació.

La segona de la llista és Maria José Rodríguez de 43 anys i líder d’Acord per Viladecavalls ocuparà el segon lloc. Casada i amb dos fills és diplomada en Relacions Laborals. Actualment està finalitzant la llicenciatura en Comunicació Audiovisual. Va ser presidenta de l’AMPA de l’Escola Rosella. És sòcia de l’Associació de Veïns de les Carenes de Can Turu, les Veus de les Carenes, els Estels Cantaires i Ràdio Vila.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a Fem Viladecavalls:

Ricard "el vailet"
No entenc aquesta coalició amb Acord. Quin és el paper d'aquesta formació en la coalició? què hi aporta? ICV va tenir bons resultats en les anteriors eleccions, perquè amagar ara les sigles?

Hola Ricard! La nostra intenció ara fa més d'un any va ser aconseguir un gran pacte electoral amb els grups que vam governar (UMdC, PSC i ERC). Sumar per guanyar. Alguns membres d’UMdC van coincidir en la diagnosi i d'aquí va sorgir Fem Viladecavalls. Creiem que és el moment de sumar i aconseguir majories estables amb les mans netes. La coalició de govern va funcionar i la gent ens ha percebut com l'alternativa de canvi seriós i més representativa del que és Viladecavalls.

Josefina Hdez
Em sembla bona idea això de crear la figura del Síndic. Quines funcions tindria? les seves decisions serien vinculant o només de consell? Teniu pensat algú?

Hola Josefina! La figura del Síndic es crearia amb la finalitat d’aconseguir que cap ciutadà es sentís indefens o impotent davant l’administració, en aquest cas l’Ajuntament de Viladecavalls. Estem convençuts que és un bon mecanisme de transparència i de defensa dels drets dels veïns i veïnes a una bona administració. La persona caldria escollir-la mitjançant acord Plenari.

Francesc Picornell
Tenir el quart cinturó em sembla bé, però el territori està quedant destrossat. Què penseu fer al respecte? Quina és la vostra opinió sobre aquesta infraestructura i què penseu fer amb el seu entorn?

Hola Francesc! A aquestes alçades de l’obra el que reclamem a totes les administracions implicades és aplicar el sentit comú i el respecte cap als ciutadans. Cal un acord per escrit del Ministerio de Fomento en què es comprometi a finalitzar les obres ja iniciades prioritzant el tram Viladecavalls-Olesa de Montserrat per garantir la connexió amb el Baix Llobregat així com l'adeqüació de les plataformes i zona adjacent de Can Trias. El que es comença s'acaba i per suposat amb un Pla de mesures de restauració paisatgística.

P.I.
Si accediu al poder tornareu a gastar-vos els diners amb judicis i reclamacions? fins a quin punt el fi val els mitjans? Masses diners perduts en contenciosos que no han acabat en res

Hola P.I.! El nostre deure, com el de qualsevol representant o ciutadà és portar als tribunals qualsevol possible delicte. A Viladecavalls així ho vam fer i no per qüestions personals sinó per defensar que els diners dels vilatans i vilatanes són públics i no es poden fer servir de forma fraudulenta ni per benefici personal. Els processos judicials continuen oberts i del que ens sentim més orgullosos és que els regidors imputats, tot i que tard, ja han deixat de fer política al nostre poble. Continuarem treballant per un Viladecavalls lliure de corrupció.

Susqueda
No crec pas que traieu majoria així que per força haureu de pactar. Amb qui? Heu parlat amb la resta de partits?

Hola Susqueda! La nostra aspiració és guanyar les eleccions. Després d'una moció de censura amb imputats que va ser un escàndol sense precedents a Catalunya, i de l'esforç de sumar que hem fet creiem que seria el més just. En qualsevol cas, amb els que segur no pactarem serà amb els de sempre, amb els que van aconseguir l'alcaldia de mans de regidors imputats, amb CiU. Som garantia de canvi i aspirem a fer-ho possible.

Oriol P.
Després d'haver estat el govern i que us n'haguin fet fora amb la moció... com és que et tornes a presentar com a candidat? No hauria estat millor presentar algú "net" de venjances i comptes a retre?

Hola Oriol! Si repasses l’hemeroteca veuràs que mai he fet política per venjances personals, sinó que m'he limitat a exercir el meu càrrec d'alcalde o regidor a l'oposició pensant sempre en defensar els interessos dels veïns i veïnes. En tot cas caldria que l'actual alcaldessa expliqués els motius de la seva moció de censura a un govern que funcionava i que va treballar entre moltes altres coses per un Ajuntament amb les parets de vidre i net de corrupció. Em torno a presentar perquè el meu partit, ICV, Acord per Viladecavalls i molts veïns i veïnes així han volgut que sigui. 

Jordi Simó
Pels que estem parats, quines mesures prendreu per intentar que sortim del pou? M'agradaria saber les vostres accions per reactivar l'economia al poble més enllà dels cursets de formació.

Hola Jordi! Els Ajuntaments tenen competències limitades pel que fa a polítiques d’ocupació. Però sí que podem treballar al màxim per aprofitar les que efectivament ens corresponen. Les nostres propostes passen perquè totes les obres que es facin a Viladecavalls les realitzin aturats i aturades del poble mitjançant Plans Locals d'Ocupació.
D'altra banda proposem destinar tot allò recaptat de l'Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a micro-crèdits per a emprenedors.