La CUP Terrassa exposa les accions per recuperar la 'sobirania alimentària'

La formació municipal proposa, per exemple, bonificacions fiscals per fomentar la col·laboració dels comerços amb el banc d'aliments i penalitzacions a aquells que generin malbaratament alimentari

La Torre
19 de maig del 2015
La CUP de Terrassa continua les accions per tal de difondre les propostes concretes de les Sobiranies que es proposen per capgirar el model de ciutat i recuperar el poder de decisió sobre tots aquells aspectes que afecten a la vida dels terrassencs. Davant del supermercat Mercadona han estat repartint fulls volants i planter ecològic per tal de defensar la Sobirania Alimentària.

Els fulls volants defensaven un "territori viu que avanci cap a l'agroecologia. Perquè cal que recuperem el contacte amb qui treballa amb la natura, fomentant l'agricultura social i amb una xarxa de comercialització justa per a tothom i que s'allunyi del model d'agroindústries i grans superfícies que mercantilitzen l'alimentació". 

L’acció s'ha fet davant del supermercat valencià per denunciar que el model d’alimentació pel que "apostem ha de garantir que el consum de productes de proximitat, que no exploti als agricultors condemnant-los a haver de fer sistemes de monocultiu ni pràctiques que perjudiquin l'entorn i garantint poder viure de l'activitat agrària".

A part també s’ha recordat que la CUP inclou en el seu programa mesures concretes per a Terrassa com "l'aposta per l'activitat agrària, amb mesures per integrar l'agricultura social i cooperativa, la ramaderia extensiva i la gestió forestal per recuperar els mosaics agroforestals, potenciar una producció sostenible i reduir el risc d’incendis".

Així mateix també es proposa la "creació d'un banc de terres, amb terrenys de titularitat pública i privada que facilitin l'accés a la terra, la requalificació d'aquells terrenys que són sòl urbà no construït, que limitin amb els espais periurbans per tal de que puguin tornar a ser zones agràries o fomentar la utilització d'espais abandonats dins la ciutat per introduir-hi més projectes d'agricultura urbana".

Per tal de revertir el model de comercialització, la formació municipal vol elaborar un Pla Local de Governança Alimentària que assenti les bases d'una política local en aquesta matèria, "cosa que no s'ha fet mai a Terrassa, o la retirada de la bonificació sobre la quota de l'impost d'activitats econòmiques a les grans superfícies, en favor de la comercialització al detall i evitant intermediaris així com mesures de bonificació fiscals que fomentin la col·laboració dels comerços alimentaris amb el banc d'aliments i penalitzacions fiscals a aquells que generin malbaratament alimentari".