Santander: «Movem Vacarisses és una confluència de partits d'esquerres»

La Torre
19 de maig del 2015
Marisa Santander, segona per la dreta, és l'alcaldable de Movem Vacarisses
Marisa Santander, segona per la dreta, és l'alcaldable de Movem Vacarisses | Foto: Movem Vacarisses

Marisa Santander és la cap de llista de Movem Vacarisses, candidatura d'esquerres, formada per membres d ́ICV, EUiA, persones d’entitats i moviments socials, veïns i veïnes. Acompanyen a l'alcaldable a la llista Maite Roman (ICV), Miguel Rosales (EUiA)​, Manuel Ruiz (EUiA), Silvia Merino (vinculada a moviments associatius)​ i Clara Fuster (afiliada a Podem). 

De 50 anys, nascuda a Terrassa i veïna de Vacarisses des de fa 15 anys, Marisa Santander és treballadora social de l ́Ajuntament de Terrassa. Va començar a participar activament, de ben aviat, en entitats de lleure, passant a assumir responsabilitats en l'àmbit de la dona, i en el món sindical; és militant d'ICV i membre de la seva executiva local. També participa a l ́associació de Consum Responsable de Vacarisses.

La Torre va demanar fa uns dies als lectors que participessin en una nova secció d'entrevistes, amb preguntes a tots els candidats de les formacions de la comarca: Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell i Rellinars. Al llarg d'aquesta setmana, s'aniran penjant les diverses entrevistes als alcaldables. Aquestes són les preguntes que es van fer a Movem Vacarisses:


Josep Gómez
Per què utilitza a Podem, si Podem, no està constituït a Vacarisses?

La nostra candidatura és el resultat d'una confluència de persones implicades i/o afiliades a diverses sensibilitats polítiques i socials, entre d'altres la de Podem, i totes elles sota el mateix denominador comú de posicionaments d'esquerres amb caràcter transparent i participatiu. Aquest model polític de confluència s'ha presentat així a molts municipis, sense ser requisit indispensable la seva constitució o no com a partit polític.
 
Pere P.
Per què heu decidit posar-vos aquest nom i no anar com ICV? Quina diferència hi ha ara que en les anteriors eleccions? Perquè amagar les sigles?

Redundant en la resposta donada a l'anterior lector dir-vos que en aquest procés electoral, MOVEM VACARISSES s'integra per una confluència d'esquerres en la que es vol donar cabuda a sensibilitats en comú, i de fet la candidatura consta legalment presentada a la Junta electoral sota el paraigües dels partits ICV, EUiA, i GUANYEM BARCELONA. Per tant, ans al contrari, fem visibles les diferents sigles i sensibilitats tant en el nostre programa com en els diferents actes que venim realitzant.
 
Maria B.
Parleu de polítiques participatives. Podeu explicar-me en què les voleu fer?

Tal i com diem en les nostres línies programàtiques, volem realitzar consultes ciutadanes alhora de prendre les grans decisions que afectin al municipi amb caràcter vinculant. Per exemple, i entre d'altres, en matèria de pressupostos, infraestructures, i model de poble.

Oriol U.
Sobre el tema de l'habitatge, quines mesures faríeu? Tot i que la PAH aquí al poble no té molta força sí que hi ha hagut casos...
 
Un dels nostres objectius prioritaris consisteix en què cap persona marxi del nostre municipi per motiu de desnonament. En primer lloc s'ha d'exhaurir la via de mediació amb els bancs amb possibilitat d'aconseguir el lloguer en el propi habitatge. I en segon terme, s'ha de tenir una bossa de lloguer privat, amb garantia de pagament als propietaris.
 
Silvia Hdez
En temes ideològics, no tinc clar de quin pal aneu. Sou federalistes? Independentistes? Sortiríeu de l'AMI?

En el concret tema ideològic sobre el dret a decidir en relació a l'autodeterminació, i tal i com recollim en les nostres propostes de programa electoral, considerem que el poble català, en tant que subjecte polític, ha de disposar de la sobirania democràtica necessària per a fer efectiu l'exercici del dret a decidir el seu futur polític amb llibertat; per això la gent de la nostra candidatura va expressar en la consulta del 9-N , tant el SI-SI, com el SI -NO.
 
Joan Josep
Heu pensat en crear aliances amb altres partits? Amb qui pactaríeu i amb qui no?

MOVEM VACARISSES no té cap pretensió inicial de pacte sinó contràriament la voluntat de governar i aconseguir una altra manera de fer política en el nostre municipi. Per tant, apostem per posicionaments de govern oberts i transparents que pensin i impliquin directament a la ciutadania.