Jordi Ballart proposa reobrir l'estació de Torrebonica

El candidat socialista proposa redefinir l'anomenada Franja Est per convertir-la en un punt logístic potent que permeti a Terrassa situar-se com una ciutat capaç d’exercir un lideratge territorial

La Torre
18 de maig del 2015
Actualitzat el 19 de maig a les 15:47h
La Franja Est és un espai que es defineix a partir de vàries vies de comunicació: el futur traçat de la B40 cap a Sabadell i Granollers, l’autopista C-58, la carretera N-150, l’eix de l’E-9 o la línia de ferrocarril de rodalies. A més, en aquesta zona es troben equipaments com la Comissaria Central dels Mossos, el Parc de carreteres, la base dels autobusos urbans de Terrassa, el centre d’acollida d’animals domèstics, Mercavallès, les pistes de conducció, l’institut, la seu del Consell Comarcal, el parc tecnològic de la UPC, el camp de golf, l’hotel la Mola, el complex de Torrebonica i l’Hospital de Terrassa.

Segon ha explicat Jordi Ballart, alcaldable del PSC, “ara és el moment de posar totes aquestes peces sobre la taula i de mirar-les no només com qui es planteja endreçar la zona, sinó des del punt de vista de generar oportunitats de futur per a la nostra ciutat”.

En aquest sentit, Ballart planteja “la construcció d’un Parc Logístic a mig camí entre l’entorn metropolità de Barcelona i la Catalunya interior. La zona reuneix els requisits necessaris per impulsar el projecte d’un “port sec”, una terminal intermodal de mercaderies, connectat amb el port de Barcelona i l’aeroport, així com amb la resta d'infraestructures logístiques i de transport de l'entorn metropolità. I per suposat, amb capacitat d'assumir operacions de transport a escala nacional i internacional i també de tràmits de duanes”.

Segons ha especificat el candidat del PSC, l’actuació que creuen que cal abordar amb major urgència és la de millorar els accessos als diversos equipaments i serveis existents a aquesta zona.

D’altra banda, els socialistes plantegen la millora de les comunicacions: “Podríem recuperar l’antiga estació de Torrebonica, per connectar les estacions de Terrassa Est i Sabadell Oest; també proposem una connexió per a vianants i bicicletes entre aquesta zona, inclòs l’Hospital, i el nucli urbà de la ciutat”.

Per Ballart, “en aquesta Franja Est es comença a dibuixar una gran oportunitat de futur, un repte que comença aquest mateix 2015 i que evidentment es planteja a mig i llarg termini, amb visió de ciutat i de país”.

Jordi Ballart ha manifestat que l’objectiu és que aquest espai “guanyi en coherència, en qualitat i en capacitat de generar oportunitats per a la ciutat” i en aquest sentit, l’alcaldable del PSC ha avançat que buscaran la complicitat d’altres administracions, en especial de l’Ajuntament de Sabadell. 
 

Resultats de les eleccions municipals de 2011