Arriba el tercer 'Speed-Networking' universitat-empresa

El 19 de maig, a l'EET de la UPC

La Torre
18 de maig del 2015
Actualitzat el 21 de maig a les 12:17h
Les cites ràpides entre estudiantat i empreses tornen el 19 de maig, de 12 a 14 hores i de 15 a 17 hores, a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La tercera edició de l’Speed-Networking compta amb la participació d’una vintena d’empreses i 200 estudiants i estudiantes, que han cobert el nombre màxim d’inscripcions previstes. La finalitat d’aquesta activitat és apropar d’una manera més dinàmica i atractiva el món empresarial als estudiants de les dues escoles d’enginyeria del Campus, i facilitar-los l’accés al mercat laboral.  La jornada, que tindrà lloc al vestíbul de l’EET, està organitzada per aquest centre en col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

 Les empreses que participaran en la tercera edició de l’Speed Networking provenen dels àmbits industrials afins a les àrees dels graus que imparteixen l’EET i l'ETSEIAT: química, tèxtil, electrònica, electricitat, mecànica, sistemes audiovisuals, disseny industrial i tecnologies industrials. Concretament, hi participen: Bertrandt, Kautex, Bosch, HP, Schneider, Mútua de Terrassa, Inditex, GPO, Aguilar & Pineda, Lef Ingenieros, Ficosa, Bomba Elias, Hitachi, IPSOM, Cafosa, Everis Spain, Accenture, Cirprotec, Unitecnic i ATOS.

Cara a cara de deu minuts
La jornada s’estructura en dues parts que tractaran de facilitar el contacte entre les empreses i els estudiants i estudiantes del Campus. En la primera part, d’una hora de durada, els 200 estudiants participants s’organitzaran en grups reduïts que disposaran de deu minuts per dialogar i intercanviar experiències amb cada empresa. En aquest temps, l’empresa donarà a conèixer la seva activitat i les seves necessitats laborals, i els estudiants han de saber transmetre les seves habilitats i oferir tant el seu contacte com el currículum.

Un senyal sonor donarà el tret de sortida i el final de cada ronda de converses, fins que els 100 estudiants inscrits al matí i els 100 de la tarda hagin passat per les deu taules on romandran els representants de les empreses. D’aquesta manera, en una hora i mitja, tant l’estudiantat com les empreses aconsegueixen obtenir la informació fonamental d’ambdues parts. En finalitzar aquesta sessió, s'ha previst oferir un temps complementari perquè els estudiants i estudiantes puguin dialogar més pausadament amb les empreses que més els interessin o que s’adaptin més a les seves inquietuds professionals.

Titulacions amb garantia d’ocupabilitat
Els resultats de la cinquena edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats del sistema universitari català, elaborada per l’Agència per a la Qualitat Universitària a Catalunya (AQU), indiquen que el 91 % dels titulats en les escoles del Campus de la UPC a Terrassa  (ETT, ETSEIAT i FOOT) estan en situació d’ocupació activa a Catalunya i d’aquests el 64% té un contracte fixe.

D’altra banda, els estudis universitaris en Òptica i Optometria són la segona titulació de l’Estat amb el percentatge d’ocupació més elevat dels seus titulats (84 %), precedida únicament per Medicina, segons la darrera enquesta sobre ocupació laboral dels estudis del sistema universitari espanyol realitzada per la Secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats del Ministeri d’Educació i Cultura. A més, la UPC és l’única universitat catalana que imparteix aquesta titulació, concretament  el grau d’Òptica i Optometria a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT).

En aquest mateix informe, en el top 10 de les titulacions amb el percentatge més alt d’ocupació que es cursen a Espanya, n’hi ha tres que també s’imparteixen al Campus de la UPC a Terrassa: enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial, que ocupa la quarta posició amb un 82,6%; Enginyeria en Electrònica, en cinquè lloc amb un 82,5%  i, finalment, l’Enginyeria Tèxtil, en setena posició amb un 81,3%. Aquestes tres titulacions s’imparteixen actualment com a graus universitaris  a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET). En el cas del grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil, l’EET és l’únic centre que l’imparteix en tot l’Estat.

El 80,3% dels titulats repetiria centre docent
Pel que fa a la relació entre la formació rebuda i els requeriments de funcions professionals al món laboral, els resultats de enquesta de l’AQU esmentada anteriorment, atorguen una nota de 5,19 punts sobre 7 a les titulacions del Campus de la UPC a Terrassa.

Finalment, segons aquest mateix estudi, el 80,3% dels titulats als tres centres de la UPC a Terrassa tornaria a estudiar a la mateixa Escola o Facultat. Un percentatge que indica un grau de satisfacció elevat per part dels titulats en relació al centre on han estudiat i a la qualitat docent de la formació rebuda.

Informe de la Secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats del Ministeri d’Educació i Cultura
http://www.mecd.gob.es/dms/mecd/prensa-mecd/actualidad/2014/10/20141028-insercion-laboral/20141028-insercion-laboral/20141028-insercion-laboral.pdf 

Cinquena edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats del sistema universitari català (AQU) 
http://www.aqu.cat/uploads/insercio_laboral/enquesta2014/upc.html

Centres docents del Campus de Terrassa:
http://www.eet.upc.edu
http://www.etseiat.upc.edu
http://www.foot.upc.edu