El testimoni que va advertir els presumptes jihadistes de Terrassa se sent «utilitzat»

Assegura que la policia espanyola el va pressionar perquè obtingués informació de la cèl·lula

per N.D., 18 de maig de 2015 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El testimoni que va advertir els presumptes jihadistes detinguts l'abril passat a Terrassa i Sabadell, un convers de Mataró, explica aquest dilluns en una entrevista a "El Periódico" que se sent "utilitzat". També afirma que va caure en una "trampa" després que dos membres de la policia espanyola contactessin amb ell perquè es reunís amb el grup per convèncer-los que aturessin la seva activitat i que els advertís que els Mossos els estaven seguint.

Segons afegeix, la policia espanyola el va pressionar perquè obtingués informació de la presumpte cèl·lula jihadista, com matrícules o DNI, i que hi ha membres que parlen malament d'ell assegurant que el detindran amb la persona que el va acompanyar en la reunió a Terrassa.


El convers, que apareix a l'entrevista amb el rostre amagat i sense dir el seu nom, relata com un membre de la policia espanyola a qui coneix d'actes públics a Mataró el va contactar perquè parlés amb els detinguts, ja que "tenien pensaments extremistes i ideologies violentes". L'home hi va accedir i afirma que "en cap moment" va ser conscient que estava col·laborant amb una xivatada i que tem que "per culpa d'això s'hagin escapat els vertaders culpables".

"Em van dir que els Mossos els estaven investigant i que calia persuadir-los i parlar amb ells perquè aquests pensaments, aquestes idees, no s'encomanessin. I em van demanar si jo podria parlar amb ells abans que hi hagués detencions", relata l'home, que assenyala com "fins i tot per espantar-los, ens vam inventar coses com que si anaven a l'aeroport els detindrien, que tenien els telèfons punxats...".

Després de la trobada, en la qual hi van participar almenys una desena de persones amb "diferents nivells de compromís", la policia espanyola va continuar contactant amb el convers perquè obtingués més informació de la cèl·lula. "Començava a sentir pressió. Després un cotxe va seguir la meva dona. Vaig agafar la matrícula i vaig anar als Mossos", detalla l'home, que tot seguit va anar acompanyat de la policia catalana a l'Audiència Nacional per explicar-ho al jutge que porta el cas.

 

Participació