L'Associació de Majoristes de Mercavallès se sent «menystinguda»

L'entitat emplaça a una reunió el Consell Comarcal i afirma que "no hi ha una comptabilitat paral·lela" com els acusa l'ens

Lluïsa Tarrida
18 de maig del 2015
L’Associació de Majoristes de Mercavallès ha volgut respondre a les informacions publicades sobre la rescissió del conveni de gestió del mercat procedents del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L'entitat subratlla que "és fals que l’Associació realitzi una comptabilitat paral·lela atès que la competència per fer aquesta tasca correspon al Consell Comarcal i, per tant, els romanents s’han comptabilitzat amb els seus números. L’Associació té liquidacions del romanent del mercat signades per l’interventor del Consell Comarcal on als anys 2012 i 2013 arribaven a 387.368,76 € i 418.612,31 € respectivament".

Afegeix que "no s’entén que un mercat amb una despesa operativa de prop de 500.000 € passi de cobrir en personal 116.000 € a més de 250.000 €. Tampoc entenem que al mercat, que representa el 3,75% del pressupost del Consell Comarcal, se l’imputi com a despesa el 50% del Serveis Jurídics, el 25% dels Serveis Econòmics i el 50% del Servei de Contractació, Compres, Estructura i Logística de tot el Consell que gestiona activitats per més de 17.000.000 €".

Així mateix afirmen que "ens sentim menystinguts precisament per l’entitat que ens ha de que gestionar i que sense previ avís ni cap comunicació ha rescindit un conveni que aportava al mercat transparència en la seva gestió i dinamització conjunta (empresaris i Consell treballant junts per a millorar les instal·lacions, dinamitzar el servei i gestionar econòmicament el mercat de manera transparent i seriosa)".

Per aquesta raó, l’Associació analitzarà la informació rebuda i es reserva el dret d’actuar legalment davant aquests fets. "Estem oberts a parlar amb els propietaris del mercat, els ajuntaments de Terrassa i Sabadell, per trobar un nou model de gestió que sigui més eficient i que tingui com a objectiu una millora del servei", ha sentenciat.