L'Agrupament escolta Vacarisses molest per l'ús electoral de l'entitat

Comunicat de l'associació en què denuncia que els partits polítics "han volgut utilitzar el nostre nom com una cerca de vots cap al seu benefici propi i sense consentiment"

La Torre
17 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:12h
Des de l’Agrupament escolta i guia de Vacarisses volem mostrar la nostra disconformitat amb la publicació i distribució dels programes electorals dels diferents partits polítics actius.

A causa de la proximitat de les eleccions municipals, que tindran lloc el dia 24 de maig, han volgut utilitzar el nom de la nostra entitat com una cerca de vots cap al seu benefici propi, sense la prèvia informació al consell d’agrupament i sense demanar el nostre consentiment per la seva publicació.

Com a consell d’agrupament volem deixar clares les bases educatives del nostre agrupament i de minyons escoltes i guies:

1- Som un moviment apolític i no fem cap tipus d’apologia partidista. Tenim clar que formem part de l’educació no formal dels infants i creiem que el creixement individual de cada nen ha de ser format per a ells mateixos, sense les influències educatives dels adults.

2- Som un moviment d’educació en el lleure infantil i juvenil amb escola de formació pròpia  “Minyons Escoltes i guies”, en la qual treballem per millorar la nostra societat i el nostre entorn mitjançant l’educació en valors, sempre intentant transmetre’ls a través del joc, però diferenciant el que és jugar per plaer i jugar per fer un món millor.

Solament demanem que abans de fer cap publicació, els diferents partits s’informin per la seva pròpia credibilitat, partint d’una base senzilla, diferències entre moviments en el lleure al nostre país en tenim varies,  des de minyons escoltes i guies fins a l’esplai. Les diferències no solen ser notòries per gent que estigui absenta del moviments, però sí que ho són per els que en formem part, no som ni millors ni pitjors, però els pilars fonamentals no són els mateixos.

Amb tot aquest esment només volem deixar clares les coses i no volem ser partícips de cap de les campanyes politiques ni promeses de futur d’alguns, sabem que es un espai nou, adreçat  a infants i joves i agraïm tota la col·laboració de les diferents persones físiques o governamentals, però sempre i quant no siguem utilitzats com a moneda de canvi o per benefici propi sense el nostre consentiment.

Consell de Caps i Quel·les de l’Agrupament Escolta i Guia de Vacarisses.