Sergi Mora deixa el CN Terrassa per incorporar-se al Debrecen hongarès

El motiu principal que l’ha dut a prendre aquesta decisió ha estat el fet de sentir-se "jugador de waterpolo totalment professional"

La Torre
16 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:03h
El jugador del sènior masculí de waterpolo Sergi Mora deixa el CN Terrassa per emprendre una nova aventura professional a Hongria. Després de catorze temporades al club, l’atacant manresà, que complirà 33 anys el mes de juliol, s’incorporarà al Debrecen amb l’objectiu d’aconseguir l’estímul competitiu que li permeti disputar els Jocs Olímpics de Río de Janeiro l’any vinent.

Mora subratlla que el motiu principal que l’ha dut a prendre aquesta decisió ha estat el fet de sentir-se “jugador de waterpolo totalment professional”. “Estaré concentrat només en entrenar per fer aquest salt que em permeti estar a uns Jocs Olímpics”.

El manresà va tornar a l’òrbita de la selecció estatal el passat mes de desembre. Des de llavors, ha disputat quatre partits de la Lliga Mundial, fet que evidencia que compta amb la confiança del tècnic Gabi Hernández. Mora explica que el Debrecen, que ha acabat novè enguany i no s’ha classificat per jugar a Europa, està construint un equip per situar-se entre els cinc millors de la lliga hongaresa. “És una competició d’altíssim nivell. Els conjunts de la part alta són de l’alçada del Barceloneta”.

Mora s’incorporarà al planter hongarès en companyia d’Arpad Babay, que deixa el CN Catalunya per tornar al seu país i que esdevindrà el seu guia en aquesta nova experiència. L’acord és per una temporada, amb opció a una segona.

El manresà només té paraules d’agraïment per al club. “He estat molt a gust aquí. El CN Terrassa és el meu club i sempre el portaré amb mi. De fet, espero tornar i retirar-me aquí”. Mora vol agrair als companys, al club i a l’afició “el tracte i el suport” que ha rebut durant tots aquests anys. “He crescut dia rere dia amb ells i m’han fet molt feliç”. L’atacant no dubta a assenyalar que deixa un equip “molt format”. “Els joves han fet un gran salt aquest any. A més, sempre que marxa algú d’un equip, la resta de jugadors han d’assumir més responsabilitats, cosa que els farà progressar”. Mora reconeix que, sovint, s’ha sentit “una extensió de la banqueta dins de l’aigua”. “Amb els anys, a mesura que he anat madurant, he tractat de transmetre el que he après als joves”. El manresà també vol donar les gràcies a l’empresa d’assegurances on treballa, Catalana Occident, “que m’ha donat totes les facilitats del món”.

El tècnic Dani Nart destaca l’ascendència de Sergi Mora dins de l’equip. “És un jugador de referència. Va arribar ben jove, amb 18 anys, i s’ha fet gran aquí. Ha estat bàsic per l’entusiasme que ha contagiat a la resta, pel seu esperit  competitiu i per la seva ambició. A més, ha sabut combinar l’exigència amb la vocació de col·laboració amb el grup i no ha dubtat en corregir i ajudar els més joves. Això és propi d’un jugador molt implicat, que se sent identificat amb un projecte, que participa d’un objectiu comú”.

L’entrenador terrassenc assegura que Mora era gairebé més important en la tasca diària que en competició, “on ha estat un waterpolista cabdal”. Nart entén la decisió del jugador. “Li falta una participació olímpica al palmarès. Ara està ben posicionat i ha de fer tot el possible per aconseguir-ho”. El tècnic afirma que el manresà sap que el club “és casa seva i que té les portes obertes”. Respecte al forat que deixa en el planter, Nart assegura que el club “no es tanca a res”, però que, en principi, “mirarem a dins de casa per substituir-lo, ja que disposem d’una base en la qual confiem”.