Terrassa acull la Jornada de productes de suport de tecnologia lliure

L'acte tindrà lloc a l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa

La Torre
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Aquest dissabte, l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) del grup Consorci Sanitari de Terrassa acollirà la III Jornades de productes de suport de tecnologia lliure (baix cost) organitzades per la NexeFundació, l’EUIT i amb la col·laboració de moltes altres institucions i entitats.

Aquestes III Jornades, “Spin-off” de la trobada que es realitza ja fa 8 anys al CRMF d’Albacete, neixen amb la voluntat de donar rellevància i difusió, a la iniciativa i el treball d’aquestes persones, i a l’hora compartir coneixements, solucions i tecnologies que poden millorar la qualitat de vida de moltes altres. 

Les més de 130 persones, usuaris d’aquests recursos, familiars, professionals o voluntaris compartiran 15 tallers i 2 taules rodones, coneixements sobre l’oci, l’educació, l’estimulació, la comunicació, la vida quotidiana, les tecnologies o el disseny de projectes, treballant amb materials tant diversos com el paper, la roba, el plàstic modelable, les tauletes o les impressores 3D.

Les persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda o amb altres diversitats funcionals acostumen a tenir problemes quan volen utilitzar aparells i servies d’ús quotidià per a la resta de la societat. Un telèfon, un despertador, la bàscula de bany o una targeta de crèdit poden incorporar dificultats afegides difícils de resoldre. És possible que necessitin adaptacions, o productes de suport específics, que no es troben en el mercat general i no sempre a les botigues especialitzades. Aquest és un mercat molt fraccionant, amb demanda limitada i que malgrat els preus elevats i les subvencions pot ser deficitari.

No es tracta només d’aprendre una determinada tècnica o construir cert dispositiu sinó d’impulsar nous models de fabricació, distribució i consum que en el marc de l’economia col·laborativa, la producció distribuïda i la innovació social permetin donar una resposta més eficaç a unes necessitats que ara per ara no estan ben resoltes i empoderar a les persones amb diversitat funcional a prendre les decisions sobre la seva pròpia vida. 

DIA: Dissabte, 23 de maig de 2015 
HORA: INAUGURACIÓ A LES 09.30. 
LLOC: Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional Terrassa. 
Carrer de la Riba, 90, Terrassa 
www.euit.fdsll.cat