Urtasun: «Calen ajuntaments que facin plans de rescat i donin solucions»

Terrassa en Comú afirmar que "la modernització passa per connectar Terrassa a Europa" i per canviar "el funcionament intern de l'administració, fent-lo més transversal i eficaç"

La Torre
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:21h
Ernest Urtasun amb Xavi Matilla, en un acte de Terrassa en Comú
Ernest Urtasun amb Xavi Matilla, en un acte de Terrassa en Comú | Foto: TeC

Ernest Urtasun amb Xavi Matilla, en un acte de Terrassa en Comú Foto: TeC


L'eurodiputat Ernest Urtasun (ICV-EUiA) ha estat donant suport a la candidatura de Terrassa en Comú al Centre Cívic Ca n'Aurell amb Xavi Matilla, Anna Rius i Emiliano Martínez. L’acte sota el títol "Terrassa connectada amb Europa" s’ha centrat en la construcció d’un projecte de modernització de la ciutat.

Les estratègies d’inversions, de dinamització econòmica i generació de nova ocupació o de col·laboració entre ciutats són els punts claus d'aquest projecte de modernització, al parer de la formació municipal. En paraules de Matilla, "la modernització passa per connectar Terrassa a Europa, i saber aprofitar les oportunitats que ens ofereix".

Segons Urtasun, "necessitem ajuntaments que estiguin amb el patiment de la gent, que posin en marxa plans de rescat i donin solucions", és a dir, "una modernització des d’un punt de vista econòmic i de generació de nova ocupació". També educatiu, posant la formació en el centre del projecte de ciutat. L'eurodiputat ha subratllat que "Europa viu una greu crisi democrática i social, on les desigualtats no paren de crèixer" i ha volgut recordar que "en aquests moments, a escala europea, moltes de les alternatives que està construint la ciutadania, les més interessants i les més efectives, estan sortint dels municipis".

Terrassa en Comú considera que la modernització passa també per la innovació en l'estratègia d'inversions, de construcció d'aliances entre ciutats i de captació de recursos. També en la forma de fer política i en la relació, més transparent i oberta, entre l’administració i els ciutadans. I una modernització en el propi funcionament intern de l’administració, per fer-lo més transversal i més eficaç. "Els treballadors públics seran protagonistes en la modernització interna de l'Ajuntament en aquesta nova etapa", ha declarat Matilla. L’inici d'aquesta etapa passaria per recollir les propostes i aprofitar tot el coneixement i l’experiència acumulada pels treballadors municipals.

Des de Terrassa en Comú afirmen que "els treballadors públics estaran implicats i seran protagonistes en la construcció d'aquesta nova etapa per la ciutat". "El canvi és imminent arreu, un canvi institucional a totes les esferes", ha dit Emiliano Martínez que ha remarcat la necessitat que "els barris siguin protagonistes de la nova Terrassa, la del canvi. No ens podem permetre com a ciutat perdre el tren".