Dissabte, XVI Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Terrassa

Una exposició i un cinefòrum complementaran una quinzena dedicada a denunciar les injustícies que amaga l'elaboració d'articles tèxtils

Lluïsa Tarrida
15 de maig del 2015
Les entitats organitzadores, Alternativa 3, Oxfam-Intermón Terrassa, Catèqua, Fiare i MÓN Solidari, organitzen aquest dissabte la XVI Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Terrassa. A la trobada hi haurà una fira d’entitats, venda de productes, una actuació musical i una activitat de sensibilització.  

«Estira el fil» és el lema del Dia Mundial del Comerç Just que es va celebrar el passat dissabte 9 de maig a municipis de tot Catalunya. La jornada va destacar les injustícies que amaga l'elaboració d'articles tèxtils, un sector molt potent econòmicament -només a Espanya cada persona gasta a l'any 437 euros en roba- i que exemplifica de manera clara les conseqüències negatives de la globalització i en el qual es produeixen nombroses violacions de Drets Humans.

Activitats programades:

Festa del Comerç Just
Una matinal que conjugarà música, conscienciació, degustacions i activitats per als més petits amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania com el comerç just pot ser útil per canviar les regles actuals. 
Hora: Dissabte 16 de maig, de 10 a 14 hores
Lloc: Plaça Vella

Exposició: “Una mirada al comerç just a través del còmic”
Una mostra que denuncia les injustícies del comerç internacional d’aliments. El còmic consta de 8 vinyetes-plafons que desenvolupen les característiques d’aquest comerç, els actors implicats i els seus interessos, els qui surten guanyant i els qui surten perdent, els impactes socials i ambientals del model agroexportador, i l’alternativa que es planteja des del moviment pel comerç just i la sobirania alimentària.
Del 18 al 30 de maig
Biblioteca Central de Terrassa

Cinefòrum: “Les costures de la pell”
La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne, sabent que l’únic camí per aconseguir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.
Dimarts 19 de maig a les 20 hores
Cinema Catalunya
Entrada lliure