Cecot favorable a l'increment dels salaris en un 1%

La patronal considera que l'acord és important perquè "trobar un equilibri intern entre els diferents sectors empresarials era difícil"

La Torre
14 de maig del 2015
La patronal Cecot dóna suport el preacord entre els sindicats UGT i CCOO i les patronals CEOE i Cepyme, que preveu un increment dels salaris fins a l'1% el 2015 i del 1,5% en 2016, així ho ha fet saber en un comunicat.

Cecot considera que el preacord "respecta una necessària moderació salarial per garantir la competitivitat de l'economia i la capacitat exportadora de les empreses" i, també reflecteix l'evolució "positiva" dels principals indicadors que confirmen la recuperació. La patronal valora el preacord com a positiu perquè "és fruit del consens entre els agents econòmics".

"És important que siguem capaços d'arribar a consensos, sobretot en aquests temes, ja que trobar un equilibri intern entre els diferents sectors empresarial no era una tasca gens fàcil", afirma David Garrofé, secretari general de la patronal Cecot. A partir d’ara, cal tendir a la "sectorialització i la variabilització de la remuneració en els acords que es vagin desenvolupant", ja que hi ha disparitat en les conseqüències que un mateix factor pot tenir en l’activitat, en funció del sector en el que es desenvolupa aquesta.

"L'afectació dispar que determinades decisions poden tenir sobre un sector d’activitat o un altre és una característica important del nostre sistema productiu actual, que res té a veure amb èpoques passades, i que s’ha de tenir en compte per assolir l’equilibri generalitzat", conclou Garrofé.