El retorn de Glaucs a L'Hotel de Matadepera

La Torre
13 de maig del 2015

Glaucs ha editat el disc 'Hem conegut la nit' Foto: Juan Miguel Morales


Glaucs va ser un grup sorgit a Begur a l’octubre de l’any 1994 format per Jofre Bardagí, Lluís Alsina, José Luís Vadillo, Àngel Valentí i Eduard Font. L'Hotel de Matadepera acollirà el seu retrobament aquest dijous a les onze de la nit. L'entrada és gratuïta.

El duo compositor de les cançons dels Glaucs, el cantant, Jofre Bardagí i el guitarrista Lluís Alsina són membres d’una saga familiar que compta amb membres de la talla del guitarrista Josep Maria Bardagí i el violinista Pere Bardagí. El 1995 es van autoeditar una maqueta amb el títol de Fingirem.

L’any 1996 publiquen el seu primer disc (Glaucs) i l’any 1998 el segon (Simbènia). L’any 1999 apareix un CD (Vius) enregistrat en directe al Mercat de Música Viva de Vic de l’any anterior.

El 1999 Eduard Font (guitarra) abandona el grup i és substituït per Àlex Rexach i l’any següent el baixista José Luís Vadillo és substituït per Miquel Sospedra. El 2000 publiquen el seu darrer treball d’estudi “Si vols venir”.

Abans de dissoldre la banda el 2003, van fer un concert de comiat a la sala La Mirona de Salt el 6 de desembre del 2002, on van estrenar dues cançons noves.

Un any més tard del darrer concert de comiat van publicar un disc recopil·latori amb cançons en directe “Glaucs (1994-2003)” i el 2007 van editar una antologia amb noves composicions així com una versió de la cançó de Jofre Bardagí i Lluís Alsina, “Els teus ulls glaucs”, amb la participació de Joan Manuel Serrat.

Després de la dissolució del grup van fer algunes actuacions puntuals, com el concert que van fer el desembre de 2006 a la Sala Mariscal de L’Estartit, on havien fet els primers concerts en els seus inicis, o un concert a L’Auditori de Barcelona el 21 de febrer del 2008.

L’any 2012, Glaucs van anunciar la seva intenció de tornar, i juntament amb Menaix a Trua, enregistren la cançó “Mai caminaràs sol” per a La Marató de Tv3 d’aquell any.

L’any 2013 fan uns uns quants concerts i preparen el seu esperat disc de retorn, “Hem conegut la nit”, que sortia al mes d’abril de 2014. Actualment Glaucs preparen la celebració dels seus 20 anys, amb dos concerts molt especials al mes d’abril i una posterior gira.

Glaucs el formen: Jofre Bardagí, Alexandre Rexach, Jose Luís Vadillo i Àngel Valentí.