The Lego Stones preparat per viatjar als Estats Units

Després d'un temps a la recerca de mecenes per finançar el seu viatge, el grup de robòtica egarenc ha aconseguit el seu objectiu i serà a la gran final de First Lego League d'Arkansas

La Torre
13 de maig del 2015
Actualitzat el 14 de maig a les 12:19h
Foto d'equip i patrocinadors de The Lego Stones
Foto d'equip i patrocinadors de The Lego Stones | Foto: TLG

Foto d'equip i patrocinadors de The Lego Stones Foto: TLG


Divendres passat, The Lego Stones va voler agrair amb un acte totes les aportacions que han fet possible que aquests joves de l'Institut Can Jofresa puguin marxar a Arkansas (EUA) per participar en el certamen de robòtica First Lego League. Els estudiants egarencs han aconseguit les donacions de 16 empreses que han permès reunir els 20.000 euros necessaris per al viatge. 

En aquest acte, l’equip va fer una breu exposició del seu projecte la integració social dels infants. El projecte consta de 3 fases. La primera és de prevenció i divulgació del projecte en qüestió, la segona fase consisteix en la detecció del problema per poder ajudar l'infant i la tercera fase és l'implementació d'accions correctores. L’equip, per millorar la difussió, ha creat la una pàgina web i  xarxes socials com Facebook i Twitter. El segon aspecte important de la competició es el disseny i construcció d'un robot que ha de fer un recorregut i resoldre diferents tasques en temps limitat. En aquest acte es va fer una petita exhibició del seu funcionament.

Acte d'agraïment

Gabriel Blanes, professor de l'Institut Can Jofresa i entrenador The Lego Stones, ha explicat que: "arribar fins aquí ja és molt. Estem molt satisfets i ara el que volem és anar allà i fer-ho el millor possible, evidentment. Penso que gran part de la feina està feta i jo el que vull també és que gaudeixin aquesta experiència, aquesta final internacional que, ja només el fet de poder anar-hi, és un gran premi".

Després de les diferents presentacions, es va lliurar una samarreta, com a mostra d’agraïment, a tots els representants de les diferents empreses. Un cop finalitzat l’acte, es va fer una foto conjunta amb tots els representants de les empreses (Obra Social "laCaixa", Lamp Lighting, Prevencontrol, Mnactec, Ajuntament de Terrassa, Fundació CECOT Innovació, Cercle CECOT Joves Empresaris, Ampa IES Can Jofresa, CESICAT Generalitat de Catalunya, Mina d'aïgues de Terrassa, Talk&Code, PonteMASfuerte.com, Circutor, HP, Fundación Grupo Sifu i Tangent Interiorisme) i l’equip.

"Avui ens han deixat impressionats tot l'equip de The Lego Stones amb la seva demostració a l'Institut Can Jofresa de Terrassa. És un orgull poder esponsoritzar el vostre projecte. Molts ànims per la final de la FIRST Lego League", va manifestar un dels espònsors de The Lego Stones, Talk&Code. 

Ara només els queda apretar una mica, ja que un dels obstacles serà fer la presentació d’aquest projecte en anglés. En aquesta edició FLLRazorback hi estàn inscrits més de 70 equips d’arreu del món. L’equip marxarà de l’aeroport BCN El Prat aquest dimecres de matinada, faran escala a París i d’allà ja prendran la direcció als EUA.