L'Esbart Egarenc porta al Teatre Principal l'espectacle propi Trama

Els egarencs estaran acompanyats pel Grup Mediterrània de Sant Cugat

La Torre
13 de maig del 2015
L’Esbart Egarenc de Terrassa i el Grup Mediterrània de Sant Cugat faran una actuació conjunta el proper 17 de maig a les set de la tarda al Teatre Principal de Terrassa. Els dos grups vallesans presentaran dos espectacles de creació pròpia: "Trama", per part dels egarencs i "Quadrigènia" dels santcugatencs. Tots dos Esbarts aposten per una manera diferent de presentar les danses populars, a través d’espectacles que combinen els punts catalans de sempre amb una temàtica original. 

Tots dos grups reconeixen que és una gran oportunitat  portar els seus espectacles originals a un gran teatre com el Principal. “Fer-ho en aquest escenari ens agrada molt i tot el grup en té moltes ganes” diu David Gil, un dels coreògrafs de Quadrigènia. Des de l’Esbart Egarenc Natàlia Trullàs destaca la importància que té “la dansa d’arrel tradicional que és una part molt important a cuidar de la cultura catalana”.  

"Trama" es va estrenar l’any 2001 en el context de la recuperació del modernisme terrassenc. L’espectacle de l’Esbart Egarenc és un reflex de la societat industrial de la ciutat a través dels deus balls que l’escenifiquen. Una obra que tracta els temes del treball infantil, la immigració de principis de segle XX, les desigualtats socials i la vida dels obrers terrassencs. "Trama" és una creació de Jordi Comas i Natàlia Trullàs i ha estat representada en més de quinze ocasions, entre elles a Portugal. 

"Quadrigènia" és més recent que "Trama" ja que va ser estrenada l’estiu passat a la Festa Major de Sant Cugat. L’espectacle va ser creat per David Gil, Marta Manyoses, Mercè Andrés i Laia Travé i representa la relació entre els quatre elements naturals i la cultura popular catalana. El configuren cinc balls: El treball a la terra (terra), Rosa dels vents (Aire), La baixada d’Isil (foc), Dones d’aigua (aigua) i l’Esclat (els quatre elements fusionats). Aquest any ha participat a l’Espai A, el circuit d’espectacles amateurs de Catalunya. Una experiència que va viure l’any passat l’Esbart Egarenc amb Trama. 

Aquesta trobada dels dos esbarts forma part de la celebració dels 20 anys del Grup Mediterrània. És una oportunitat pels dos col·lectius de presentar els seus espectacles més característics en un gran escenari com és el Teatre Principal de Terrassa.