Castellers de Terrassa descarreguen el 5 de 6 net

La Torre
12 de maig del 2015
Actualitzat a les 5:53h
Castellers de Terrassa a la Fira Modernista
Castellers de Terrassa a la Fira Modernista | C.T.

Intens cap de setmana viscut pels Castellers de Terrassa. Dissabte dia 9 de maig van participar de la Fira Modernista, en col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Ca n’Aurell, realitzant una recreació de les estructures castelleres que es feien en època Modernista.

Diumenge, la colla blau turquesa va estar a la plaça de Lluis Companys, fent un taller i una petita actuació en el marc de la 33a. Festa del Pop, organitzada per l'associació gallega O'Noso Lar.

Dissabte, al barri de Ca n’Aurell, aproximadament a un quart de set de la tarda, els Castellers de Terrassa van sortir del seu local en cercavila, i en comptes de la seva camisa habitual blau turquesa i pantalons blancs, anaven guarnits amb robes i vestits que reproduïen la manera de vestir dels castellers durant l’època modernista, i a l’alçada del Mercat de la Independència es van unir al Drac de Terrassa i al Drac Baluk-Ashtarot, realitzant diversos pilars i un 2 de 5 net.

Un cop arribats a la plaça del Progrés les tres colles en cercavila, i després de l’actuació de les de foc, que també portaven roba que reproduïen les vestimentes emprades a principis del segle XX, els Castellers de Terrassa van donar començament a la recreació i l'exhibició de castells de l’època -Castells a l'antiga-, que van ser la torre de sis amb figuereta a terços, el 3 de 7, el 5 de 6 net a l'antiga, es a dir, amb els poms de dalt formant dues estructures separades (a diferencia de com es fa ara, on les dues estructures queden unides), el 4 de 6 amb l’agulla i dos pilars de quatre aixecats per sota.

Mentre tant per la plaça i durant el cercavila, es van repartir uns facsímils del diari “la Veu d’Ègara”, que reproduïa les noticies i els mitjans de l’època, amb fotos i comentaris sobre el món dels castells. Amb aquestes construccions i manera de vestir, la colla acomplia de nou el seu compromís de fer una recreació el més fidel possible de les construccions i les maneres de fer de les colles castelleres durant aquell període històric, finals del segle XIX i principis del XX.

El diumenge la colla blau turquesa va realitzar un taller de creixement a la Plaça Lluís Companys en motiu de la 33a. Festa del Pop organitzada per l'associació gallega o'Noso Lar realitzant a més una petita actuació al final del mateix. Es van descarregar el 3 de 6, 2 de 5 net, 4 de 6 i 2 pilars de 4 aixecats per sota, amb la curiositat de que un dels pilars va pujar mentre les gaites que animaven la festa, acompanyaven amb música galega i feien el toc de l’aleta quan es coronava el pilar.

El proper dia 15 els Castellers de Terrassa faran un pilar a la Plaça Vella, a tres quarts de vuit del vespre, en la celebració de la XX Diada de Diables de Terrassa. La propera actuació dels egarencs serà el diumenge dia 24 a la Fira de Maig a Manresa.