Endesa substitueix 21 transformadors a Terrassa

S'han adequat 7 de les instal·lacions amb la dotació de les últimes tecnologies del sector per garantir una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric al municipi

La Torre
12 de maig del 2015
Per tal de donar resposta al creixement vegetatiu i nous punts de subministrament de Terrassa, quart municipi de Catalunya, Endesa ha millorat la capacitat de distribució de 19 centres de transformació. Concretament, la intervenció ha consistit en el pas d’11 a 25 kV de la xarxa del centre del municipi i ha precisat d’un desplegament especial en què han participat un total de 35 operaris i tècnics, juntament amb la coordinació dels de l’Ajuntament de Terrassa.

Aquesta intervenció, que beneficiarà a 10.000 clients de la població, ha comportat la substitució de 21 transformadors i l’adequació de 7 de les instal·lacions, a les quals s’ha dotat de les últimes tecnologies del sector. Concretament, s’ha substituït l’aparamenta convencional de la instal·lació per unes cel·les de nova tecnologia. Aquestes estan encapsulades en un gas de característiques especialment aïllants, fet que millora substancialment la seguretat de les instal·lacions, a més de reduir les possibilitats d’avaries així com el temps de reposició del subministrament en cas que es produeixin. 

El nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més d’aquesta millora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

Altres treballs

Aquests treballs suposen la reconfiguració de la xarxa de mitja tensió amb la construcció de 675 metres de canalització subterrània i una estesa de 875 a 25 kV. Gràcies a aquesta acció s’obté una millor interconnexió entre les diferents línies, la qual cosa permet una millor maniobrabilitat de la xarxa en cas d’incidències.

Per altra banda, Endesa també ha aprofitat l’avinentesa d’aquestes obres per reconfigurar la xarxa de baixa tensió, ampliant-la amb cable subterrani i realitzant un canvi de tensió de 220V a 400V al carrer Roger de Llúria, cantonada amb Navas de Tolosa, i el carrer Doctor Torres i Bages, la qual cosa ha permès retirar 7 suports de fusta i 235 metres de línia aèria.

Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de 275.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, van començar el març de l’any passat i acaben de finalitzar, beneficien a 10.000 clients i formen part del conjunt d’actuacions que Endesa desenvolupa al Vallès Occidental per tal de reforçar i assegurar la continuïtat del subministrament elèctric.