Una exposició permanent es dedica a les botigues del passat

Ocupa els aparadors de la botiga Maria Argemí Culell, al carrerde la Font Vella

La Torre
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:16h
El Museu de Terrassa té des d’avui una nova exposició permanent. L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Cultura, ha produit la mostra “Les botigues del nostre record”, a l’antiga botiga Maria Argemí Culell, ubicada al carrer de la Font Vella 33, dins de la finca de la Casa Alegre de Sagrera.

L’exposició s’estrena avui coincidint amb l’inici de la XIII Fira Modernista de Terrassa. Els aparadors de l’antiga botiga, que conserva els seus elements originals, acullen des d’avui una sèrie d’objectes del fons del museu de Terrassa relacionats amb el comerç local de mitjans del segle XX.

La tria dels objectes es vol aproximar als productes que, en el seu moment, es venien en l’esmentat establiment, però la mostra no constitueix una reconstrucció o reproducció d’aquest comerç en particular, sinó que evoca tot el món del petit comerç de la ciutat fa cinc o sis dècades. Per aquest motiu l’exposició s’ha titulat amb el nom genèric de “Botigues del nostre record”, recuperant el nom de la que va ser l’exposició de llarga durada del Museu de Terrassa al Castell-Cartoixa de Vallparadís entre el 2008 i el 2009.

Algun dels objectes exposats ara van formar part d’aquella exposició, tot i que la majoria no s’havien mostrat mai. Els elements exposats, principalment joguines, es concentren als aparadors de la botiga, a l’interior de la qual no s’hi podrà accedir.

L’exposició es podrà veure coincidint amb l’horari d’obertura de la Casa Alegre (de dimecres a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i diumenges, d’11 a 14 h). Fora d’aquest horari, la persiana metàl·lica que protegeix els paradors romandrà abaixada.