Missa de Sant Miquelet a l'ermita de Sant Miquel de Toudell

L'Associació d'Amics de Sant Miquel de Toudell va recuperar la tradició l'any 2010

La Torre
08 de maig del 2015
Aquest dissabte al matí tindrà lloc una missa a l'ermita de Sant Miquel de Toudell de Viladecavalls. Aquesta és una de les dues misses que es celebren anualment en aquesta església romànica, des de que va deixar de ser parròquia a meitats del segle XIX. El motiu de la celebració és la festa de l'aparició de Sant Miquel Arcàngel. És una missa que sempre s'havia celebrat pels veïns de la zona. Al final es va deixar de fer per manca d'assistència.

Amb la creació l'any 2008 de l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Toudell, els socis van demanar que es recuperés i així s'ha fet des del 2010. La festa començarà a les 10 del matí amb una missa a l'interior de l'Ermita i després es farà un esmorzar popular. I a les 11.30h l'Escola de Música Municipal Pau Casals de Viladecavalls oferirà un concert molt especial amb els seus alumnes. Tocaran la Banda Juvenil i l'Orquestra de guitarres.

Després de les ventades del passat mes de desembre el bosc que rodeja l'ermita va quedar en molt mal estat. Van caure uns 9 cedres. Després de la neteja dels troncs, encara quedaven els panots amb les arrels. Aquesta darrera setmana l'Ajuntament ha fet la retirada de tot aquest material amb la supervisió d'un arqueòleg. D'aquesta manera es garenteix una major seguretat a aquesta zona verda i una millor imatge de l'entorn.