Performance teatral de l'ANC Terrassa per a la Fira Modernista

El guió és obra de Jaume Aulet mentre que la direcció teatral recau en Pepi Sabrià i Marissa Josa

La Torre
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:08h
Durant la Fira Modernista 2015, Terrassa per la Independència-ANC es proposa desplegar un muntatge teatral al carrer. L’acció se situa el desembre de l’any 1918 quan activistes catalanistes es disposen a desplaçar-se a París per a entrevistar-se amb el president americà Woodrow Wilson, aprofitant una estada d’aquest a la capital francesa. El seu objectiu és lliurar-li una carta on se li demana que intercedeixi en favor de la independència de Catalunya.

Un activista catalanista històric, anomenat Josep Solé i Pla, està apostat al carrer damunt d’una tarima explicant el projecte amb l’ajut d’un megàfon i demanant suport en forma de signatures. Hi ha un sèrie d’espectadors que li donen la rèplica; alguns li donen suport mentre altres critiquen. Ell dialoga i discuteix amb tots ells. Uns quants ajudants recullen les signatures en una taula.

La durada del gag és d’uns 10 minuts. S’anirà repetint cada hora aproximadament. La primera representació del matí serà a les 11 i la primera de la tarda a dos quarts de sis.

El guió és de Jaume Aulet i està farcit d’ironia, humor i referències a l’actual procés d’independència des dels fets que, ja en aquella època, feien desitjable la independència. Els paral·lelismes entre l’època de la Mancomunitat i la nostra són suficients com per permetre aquest joc intel·lectual. També hi apareix algun personatge històric de Terrassa.

L’actor que dóna vida a Solé i Pla és el monologuista professional Eduard Molina, i s’acompanya de mitja dotzena d’actors secundaris, aquests terrassencs, i una sèrie d’extres. La directora de teatre Pepi Sabrià i l’actriu Marissa Josa han dirigit el muntatge.