Societat Civil vol eliminar les estelades d'Ullastrell, Viladecavalls i Rellinars

L'entitat espanyolista considera que els símbols independentistes en espais públics "vulneren la neutralitat política" | La denúncia s'ha realitzat a partir de la "col·laboració ciutadana"

La Torre
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:42h
Societat Civil Catalana ha denunciat la presència de les tres estelades hissades en espais públics dels municipis de la nostra comarca, en concret, a Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, inclou estelades d'un total de 323 municipis del país.

Fa unes setmanes que Societat Civil va anunciar que aprofitaria la campanya electoral per forçar la retirada d'ensenyes independentistes. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara, han complert amb aquesta possibilitat i aquest dimecres van presentar un informe on denuncien estelades a 323 municipis, entre les quals set pertanyen a la Junta Electoral de Terrassa. Societat Civil ja ha anunciat que continuaran recopilant informació per ampliar la denúncia.  

Primera estelada retirada, a Tàrrega

L'acció de SCC arriba la mateixa setmana que la Junta Electoral hagi ordenat la retirada d'una primera estelada, a l'Ajuntament de Tàrrega. La decisió, motivada per una denúncia del PSC, també apel·la a la neutralitat del consistori durant la campanya electoral.

De forma anecdòtica, en el document complet on es denuncien les estelades per juntes electorals, especifiquen que Ullastrell pertany a la comarca d'Osona.
 

Llista completa de les estelades denunciades per Societat Civil Catalana (pdf)

Estelades denunciades per Societat Civil Catalana a la Junta Electoral Terrassa
Castellbisbal - Avinguda de Molins de Rei
Gallifa - plaça de l'Ajuntament
Olesa de Montserrat - Edifici de l'Ajuntament
Rellinars - Edifici de l'Ajuntament
Sant Cugat del Vallès - plaça Lluís Millet
Ullastrell - Edifici de l'Ajuntament
Viladecavalls - Parc de Bombers