La informàtica forense revela el rostre de Jesucrist amb 12 anys

La recreació facial s'ha fet a partir del Sudari de Torí

990_1430904865jesus2
990_1430904865jesus2
Europa Press
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:17h

Recreació del rostre de Jesús. Foto: Europa Press


La policia italiana assegura que ha recreat, amb encert, el rostre de Jesús de Natzaret, mitjançant una tecnologia semblant a la que s'utilitza en els retrats robot i partint la imatge del Sant Sudari. Els investigadors han utilitzat el Sudari de Torí, la presumpta tela amb la qual va ser cobert el cos de Jesús després de la seva crucifixió. 

Gràcies a la computació forense, els investigadors han generat una imatge de Jesucrist quan tenia 12 anys. Per fer-ho, han revertit el procés per afegir anys, a partir de la imatge en negatiu del rostre del sudari. Es tracta d'un procés és semblant al que utilitza la policia italiana per generar la semblança actual de criminals desapareguts, incloent els principals caps de la màfia. 

Aquesta tecnologia va ser utilitzada per produir la imatge de Bernardo Provenzano, màxim dirigent de la Cosa Nostra siciliana, a partir d'una fotografia del 1959. Gràcies a aquesta imatge envellida artificialment, entre d'altres coses, Provenzano va ser capturat l'any 2006. 

El procés de recreació del rostre de Jesús quan era jove s'emetrà en un programa de televisió. Ha estat creat per commemorar una exposició pública del Sudari de Torí a la catedral de la ciutat, que s'obrirà d'aquí dos mesos.