Tensió en el ple extraordinari de reprovació al govern de Vacarisses

L'oposició recrimina la manca d'’informació en les obres realitzades durant els últims sis mesos” i l'executiu es defensa dient que "ara és quan hem tingut els diners per fer les obres"

La Torre
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:38h
Els grups municipals que formen part de l’'oposició a l’'Ajuntament de Vacarisses (PSC, ERC, CiU i PP) van demanar convocar un ple extraordinari “amb la màxima urgència i abans d’'acabar aquesta legislatura” per reprovar l’'actual equip de govern (UIPV i VxV). El motiu exposat era “la manca d'’informació en referència a les obres realitzades a Vacarisses durant els últims sis mesos”.

Al ple celebrat aquest dimarts, el regidor d’'ERC, Antoni Masana, ha estat el primer en intervenir i s'’ha referit a "un “volum desmesurat d’'obres"” i a la “"falta de respecte" cap a la ciutadania”. Després d’'apuntar que podria haver-hi "partides pressupostàries a zero", ha considerat que, “en alguns casos, "s’'han tirat els diners, per la manca d’'un pla d’'acció municipal”".

El següent torn de paraula ha estat per al regidor de CiU, Ricard Reollo, que ha començat adreçant-se a l'’alcalde de Vacarisses, Salvador Boada: “"No el considero un mal alcalde i la garantia la té en els anys que porta assegut en aquesta cadira”". Tanmateix, el convergent ha criticat que les obres s'’hagin fet, “"casualment, en llocs on passa molta gent"” i ha afegit: "“És de nens petits deixar-ho gairebé tot per al final; és vendre malament la seva imatge”".

Per la seva banda, la regidora del PSC Laura Sánchez ha explicat que la reprovació és per "“l’'actitud del govern, no tant per deixar les obres per al final, sinó, sobretot, per la manca de respecte i consideració que ha tingut cap a l’'oposició en aquests 4 anys”".

La resposta del govern

Davant la reprovació de l’'oposició, l’'alcalde de Vacarisses ha respost que “tots els projectes estan detallats a les actes de les Juntes de Govern, que s’'envien a tots els regidors periòdicament”. I ha afegit: “"Com saben, tenen les portes obertes dels departaments i els tècnics de l’'ajuntament per demanar tota la informació que els calgui”, a més d’'assegurar que no hi ha cap partida a zero". Finalment, en resposta a la regidora socialista Mariana Ríos, que ha preguntat per la procedència de 120.000 euros de decalatge, Boada ha explicat que "els diners provenen de la sentència sobre el parc urbà d'’El Cingle, guanyada a finals de 2014".

Els grups de l’'oposició han coincidit també en dubtar dels criteris emprats a l’'hora de decidir quines obres s'’havien de realitzar i amb quina prioritat. En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals, Salvador Martín, ha indicat que "els criteris s’'han establert a partir d’'un estudi de tots els carrers, sol•·licitat per l’'equip de govern al principi de la legislatura". D’'altra banda, Martín ha volgut deixar clar: “"Ara és quan hem tingut els diners per fer les obres. Quan vaig arribar a la Regidoria, la meva partida estava a zero i vaig haver d’esperar un any”. “En aquests 4 anys, hem treballat, i de valent”", ha conclòs el regidor d’'UIPV.