Mútua Terrassa sensibilitza sobre la importància de la higiene de mans

La Torre
06 de maig del 2015
Eduardo Sánchez i Alba Soldevila, guanyadors del concurs de fotografia
Eduardo Sánchez i Alba Soldevila, guanyadors del concurs de fotografia | Foto: Mútua Terrassa

Aquest dimarts s’ha celebrat a MútuaTerrassa la VII Jornada d’Higiene de Mans que anualment promou la Comissió d’Infeccions de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans impulsat per l’OMS des de l’any 2009. Un any més, el propòsit de la jornada ha estat sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans com a mesura per evitar les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària.

L’acte, que ha comptat amb més d’un centenar d’assistents, s’ha celebrat a l’Edifici Docent de MútuaTerrassa i s’ha inaugurat amb una presentació a càrrec d'Antoni Casagran, gerent de la UEN Assistencial de MútuaTerrassa. A continuació, Rafael Vilasanjuan, director d’Anàlisi i Desenvolupament de l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha pronunciat la conferència "La resposta a l’èbola en un món globalitzat". 

En el marc d’aquest acte i com a cloenda de la jornada, s’ha dut a terme l'entrega de premis del Tercer Concurs de Fotografia MútuaTerrassa dirigit al personal de l’entitat. “La higiene de mans: guanyem en salut” ha estat el lema d’enguany i ha compat amb gairebé una quarantena d’instantànies presentades. El guanyador ha estat Eduardo Sánchez amb la fotografia “La Mar de netes”  i Alba Soldevila ha obtingut el segon premi per la fotografia “Guanyant el pols a la infecció”. L’entitat també s’ha sumat a la campanya #safeHANDS promoguda per la OMS. 

La sensibilització, clau per a la conscienciació

Són nombroses les campanyes que l’entitat ha promogut -en el decurs dels darrers anys i mitjançant un abordatge multidisciplinar- amb l’objectiu de formar, informar i implicar a tots els professionals sanitaris de MútuaTerrassa sobre la importància de la higiene de mans.

Un exemple molt il·lustratiu d’aquest treball persistent i transversal és la celebració  -des de fa set anys- d’aquesta jornada. Una altra de les accions que es desenvoluparà en termes de conscienciació és un nou repartiment d’adhesius amb el lema “Renta’t les mans” per totes les dependències de l’entitat per tal de recordar la importància transversal i permanent del compliment de la higiene de mans.