El Centre Cultural comença les obres de modernització

El patronat de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa ha aprovat l’adjudicació del nou restaurant-bar als restaurants Rístol i La Terrassa del Museu

La Torre
04 de maig del 2015
Actualitzat el 11 de maig a la 13:10h
576_1430748142cent
576_1430748142cent

El Centre Cultural Terrassa modernitza el seu edifici



El procés de modernització de l’edifici del Centre Cultural Terrassa ja està en marxa. Aquest dilluns s’han iniciat les obres de remodelació de la planta baixa, fet que donarà més visibilitat a l’activitat de l’equipament.

Paral·lelament a l’inici d’execució de les obres, el patronat de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa (FACT) ha aprovat adjudicar la gestió del nou bar-restaurant als restaurants Rístol i La Terrassa del Museu.

El nou espai gastronòmic estarà situat a peu de carrer i disposarà d’una terrassa a l’actual porxo de la rambla d’Ègara així com d’una barra interior al vestíbul que donarà servei els dies d’espectacle.
 

El Centre Cultural Terrassa modernitza el seu edifici Foto: C.C.


El trasllat de l’actual bar a l’entrada principal, allibera un espai que serà utilitzat per ubicar les oficines del Centre Cultural Terrassa, on també hi haurà sales de reunions i una aula magna.

L’empresa adjudicatària de les obres, Construccions Quera S.A, ha iniciat aquesta setmana els treballs d’adequació de l’entorn per tal de què les obres no alterin a l’activitat habitual de l’interior del centre i seguidament, començarà els treballs a la façana de la rambla d’Ègara. Per aquesta raó, el patronat de la FACT ha ofert la cessió de la plaça del darrere del Centre Cultural a l’Associació Grup Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme de Terrassa, perquè puguin seguir la seva activitat que fins ara venien fent al porxo.

El Centre Cultural Terrassa viurà un canvi substancial de la seva façana i la planta baixa d’aquest gran equipament concebut per l’arquitecte Jan Baca l’any 1980 i que ara lidera també la reforma.

El nou projecte arquitectònic modernitza la seva façana i l’entrada principal amb l’objectiu d’obrir-se, encara més, a la ciutat mantenint la seva proposta artística de qualitat i facilitant-ne la visibilitat des de peu carrer. El cost de les obres està calculat al voltant dels 500.000 euros i es preveu poder tenir un retorn de la inversió de forma bastant ràpida a través del lloguer dels espais alliberats i del restaurant-bar, en un període de 7 anys. Les obre