La Festa Major Petita i la Festa de la Vaca seran Festa d'Interès Local

La Torre
02 de maig del 2015
Imatge del ple municipal extraordinari
Imatge del ple municipal extraordinari | Foto: A.V.

Imatge del ple municipal extraordinari Foto: A.V.

L’Ajuntament de Vacarisses ha celebrat un ple extraordinari en què s’ha acordat, per unanimitat, iniciar els tràmits per declarar la Festa Major Petita-Festivitat de Sant Felip Neri i Festa de la Vaca com a Festa d’Interès Local i que, per tant, s’inclogui al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Al darrer ple ordinari, el grup municipal d’ERC ja va presentar una moció en aquest sentit, que es limitava, però, a la Festa de la Vaca. Per aquest motiu, després de debatre-ho, es va decidir ajornar la decisió fins a la següent sessió plenària.

Finalment, s’ha arribat a un consens per aconseguir que la Festa Major Petita, que inclou la Festivitat de Sant Felip Neri i la Festa de la Vaca, esdevingui una festa de referència a la comarca. Per aconseguir-ho, des de la Regidoria de Cultura, es considera que “cal fer un treball previ de recerca i d’argumentació història que doni valor a aquesta declaració”.

Subvencions per a material escolar

Al ple extraordinari, el regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert, ha presentat les bases reguladores de l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament de Vacarisses per a l’adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per al curs escolar 2015-2016. Els imports i els percentatges són els mateixos que els de l’anterior convocatòria. La proposta ha tirat endavant, tot i les abstencions de PSC, ERC i CiU.