Melgares defensa la comunitat gai i lesbiana

La Torre
04 de maig del 2015
Melgares s'ha reunit amb el col·lectiu LGTB a Terrassa
Melgares s'ha reunit amb el col·lectiu LGTB a Terrassa | Foto: PSC

Melgares s'ha reunit amb el col·lectiu LGTB a Terrassa Foto: PSC


Lluïsa Melgares, candidata número 6 pel PSC s'ha reunit amb el col·lectiu LGTB de Terrassa, al barri de Can Palet. La regidora socialista ha defensat que “Terrassa és i ha de continuar sent una ciutat diversa, oberta i integradora, que fomenta la llibertat de les persones amb orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere diferents a les normatives”.

Tal com ha explicat Melgares, el PSC proposa en el seu programa tot un seguit d’accions “per garantir que a Terrassa tothom pot ser segons allò que sent i estar lliurement amb qui estimem o desitgem”.

La candidata, que ha defensat “el dret a la igualtat contemplant la diversitat”, ha recordat també que “això que hauria de ser tan clar i evident, requereix encara d’una ferma lluita contra l’homofòbia, abordar de forma transversal la normalització de les diferents orientacions sexuals i identitats de gènere i donar suport a l’associacionisme LGTBIQ”.

En aquesta mateixa trobada, Lluïsa Melgares ha explicat els compromisos del PSC per fomentar el dret a la igualtat contemplant la diversitat entre els quals hi ha:

 Continuar treballant pels drets de les persones lesbianes, gais i transsexuals i intersexuals desenvolupant el Pacte per a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gèneres i potenciant la Taula de coordinació.

 Donar suport a infants i adolescents gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals preveient que els menors d’edats puguin rebre atenció confidencialment. 

 Fomentar que les escoles reconeguin i expliquin des de la normalitat les diferents orientacions sexuals, identitats de gènere, els models de família diversos i que qüestionin el model de la masculinitat hegemònica.

 Assegurar una atenció i entorn adequats a infants i adolescents gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals en els centres escolars públics i concertats.

 Implicar educadors, monitors i voluntaris de lleure infantil i juvenil de la ciutat en la difusió de models normalitzats sobre la diversitat afectiva i sexual.

 Fomentar l’atenció adaptada a les dones lesbianes en l’àmbit ginecològic tant en les exploracions físiques com en la prevenció i tractament de les malalties de transmissió sexual.

 Incrementar l’alerta sobre les malalties de transmissió sexual, especialment del VIH entre els homes joves homosexuals i bisexuals, i difondre la disponibilitat de recursos per a realitzar la prova ràpida del VIH de forma gratuïta i confidencial. 

 Fomentar un ambient respectuós amb la diversitat afectiva i sexual als llocs de treball, tant a l’administració com al sector privat. 

 Facilitar a les persones trans i intersexuals que visquin d’acord amb el gènere sentit afavorint la seva visibilitat i participació social. 

 Fomentar el coneixement, el respecte i l’adaptació, a la diversitat sexual i als diferents models de família, i promoure la lluita contra els prejudicis, l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia des de diferents àmbits. 

 Adoptar una atenció especial a altres col·lectius LGTBIQ vulnerables, com les persones grans, les persones amb discapacitats i les persones pertanyents a entorns culturals i/o religiosos especialment discriminatoris. Promovent la formació en aquest sentit, al personal assistencial i sanitari.

Per la candidata socialista, aquestes mesures posen de manifest el ferm compromís que té el PSC pel foment de la igualtat des de la diversitat. “Cal", ha insistit Melgares, "sensibilitzar, normalitzar i denunciar quan sigui necessari”. A la trobada també hi ha assistit altres membres de la candidatura socialista, Xavier Cardona, Eva Candela, Josefina Merino i Miquel Caparrós. A més de reunir-se amb el col·lectiu LGTB, els socialistes han repartit material informatiu del seu projecte en el barri de Can Palet.