260 immigrants demanen el permís de residència a Terrassa

La campanya 'Papers sense contracte' segueix recopilant expedients per tal de pressionar a les administracions a canviar la legislació

La Torre
01 de maig del 2015
Aquesta setmana representants d'associacions marroquines, senegaleses i llatines de la campanya "Papers sense contracte" de Terrassa es van reunir amb l'Ajuntament de Terrassa. Entre d'altres temes, es va esmentar el suport polític i institucional, com a ajuntament, a aquest procés que es va iniciar des de l'aprovació de l'acord per Junta de les portaveus al ple municipal de juny 2014, i ratificat posteriorment amb la primera i la segona presentació dels documents el 23 de febrer i l'11 de març de 2015.

Els impulsors de la iniciativa van explicar també que la federació dels municipis està esperant les instruccions de la Generalitat per facilitar i unificar els procediments en tots els municipis. I es va acordar que des de l'Ajuntament de Terrassa s'enviaran les cartes especificades de cada persona/expedient a la Generalitat.

La trobada va servir per acabar de presentar, tercer cop, les instàncies de les persones immigrants sense papers que reclamen aconseguir el permís de residència malgrat no tenir un contracte de feina. Fins a data d'avui, s'ha presentat a Terrassa 260 expedients -més de 2.000 arreu de Catalunya-.

D'altra banda, membres de la campanya de Terrassa van ser presents en la reunió amb el Departament de Benestar i Família que també ha tingut lloc aquesta setmana. Entre els compromisos hi ha contactar amb la Federació de municipis per tal que facin  una petició escrita i l'acord de realitzar una reunió entre Immigració, els municipis i un equip d'advocats per buscar un encaix jurídic a la vulnerabilitat que pateixen aquestes persones i elaborar un nou protocol d'instrucció.