Terrassa s'informa sobre el nou cànon social de l'aigua

L'ACA amplia el nombre de col·lectius que es poden acollir a les bonificacions i facilita els tràmits poden fer-ho via on-line

La Torre
02 de maig del 2015
L’Agència Catalana de l’Aigua, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ha celebrat aquest dimecres una sessió adreçada a representants municipals destinada a informar sobre les noves cobertures del cànon social de l’aigua. En la trobada hi ha assistit prop d’una vintena de representants municipals de municipis com Terrassa, Sabadell, Sitges, Mataró, Vic, entre d’altres.

Arran de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos per al 2015, l’ACA ha ampliat la cobertura d’aquest cànon social a més col·lectius. Amb les noves modificacions, poden acollir-se els perceptors d’una pensió mínima no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa, els destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d’inserció (RMI), els perceptors del fons del règim Fons d’Assistència Social (FAS), els perceptors del fons de la Llei d’Integració Socials dels Minusvàlids (LISMI) i, en el cas de les pensions mínimes contributives per incapacitat permanent no es té en compte el límit d’edat.

Fins a la data, el cànon social s’aplicava als pensionistes més grans de 60 anys i amb una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat i les unitats familiars amb tots els seus membres en situació d’atur. Aquests col·lectius poden seguir acollint-se al cànon social.

Una altra de les novetats és la tramitació per acollir-se al cànon social. Si fins a la data aquest tràmit s’havia de gestionar de manera presencial, ara hi ha la possibilitat de demanar-lo via telemàtica.

Al web de l’ACA, en la secció Cànon i altres tributs/ Usos domèstics, trobareu un destacat sobre el cànon social. Aquí es disposa de dos enllaços per dur a terme el tràmit en línia, tant per si ho demana un ciutadà o un ens vinculat als serveis socials.

Degut a les necessitats pròpies de gestió i control de les bonificacions, cal que el sol·licitant sigui el titular de la pòlissa o contracte de subministrament. En cas de no existir aquesta  coincidència, els interessats/des hauran de procedir prèviament al canvi de nom del contracte, tràmit que majoritàriament  les entitats subministradores duen a terme de forma gratuïta.

Els ajuntaments que vulguin aplicar tarifes socials en el seu rebut (pels mateixos col·lectius) poden subscriure convenis amb l’ACA per tal que amb una sola sol·licitud es puguin aplicar bonificacions en el total del rebut de l'aigua.