Ada Colau: «Volem que els Pujol ens tornin el que ens han robat»

Terrassa en Comú ha presentat els seus sis primers candidats, entre ells, l'alcaldable Xavi Matilla, i tots han atacat el PSC i han reblat que hi ha d'haver un canvi a l'equip de govern municipal després de 36 anys de dirigents del mateix color

J.M.O.
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 01 de maig a les 12:26h
Els sis primers candidats de Terrassa en Comú amb Ada Colau
Els sis primers candidats de Terrassa en Comú amb Ada Colau | Foto: Cristóbal Castro

Els sis primers candidats de Terrassa en Comú amb Ada Colau Foto: Cristóbal Castro


Ada Colau, candidata de Barcelona en comú a l'alcaldia de la capital catalana, ha afirmat: "Volem que els Pujol ens tornin el que ens han robat". La líder de la formació ha donat suport a la candidatura germana Terrassa en Comú, que ha presentat aquest dijous el seu equip, a la plaça de l'Assemblea de Catalunya de Terrassa (La Maurina). L'acte ha comptat amb els 6 caps de llista, Xavi Matilla (alcaldable), Emiliano Martínez, Marc Grau, Anna Rius, Rosa Garcia i Xavi Martínez. Ada Colau ha fet embogir l'auditori amb les seves paraules contundents.

La líder de Barcelona en Comú, també ha respost a l'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, que avui ha entrat en el cos a cos directe amb ella. Ha advertit que, tot i que està segur que "els grups de l'oposició competiran entre ells" per tenir acords amb ell després de les municipals del 24-M, no està disposat a pactar "amb saltimbanquis ni gent que no sigui seriosa". Ada Colau ha considerat que Trias "s'està posant molt nerviós". I li ha fet gràcia que emprés el mot saltimbanquis. 

Colau ha remarcat que s'aposta per una revolució democràtica des de baix i que ha arribat "l'hora del canvi a Terrassa. Una altra forma de fer política sí que és possible, és imprescindible". També ha reconegut, en un to irònic, que els candidats de Barcelona en Comú i de Terrassa en Comú tenen poca experiència... "en sobresous, en posar la mà a la cartera, en dietes, en cotxes oficials...".

Tots els candidats de Tec han disparat dards contra el que sembla el seu enemic a batre, el PSC. Els membres de la llista han reblat que és el moment d'acabar amb 36 anys socialisme a la ciutat egarenca i, a l'hora, contra els vicis adquirits. Les crítiques dels candidats només s'han centrat en el PSC, obviant la resta de formacions que es presenten a les eleccions del 24 de maig. 

Pel líder local, "el nostre objectiu és guanyar les eleccions". "Terrassa en Comú en presenta un equip de ciutadans solvents que s'arremanguen per treballar per la ciutat els propers 4 anys, preparat per liderar una nova agenda de solucions a l’emergència social i econòmica que es viu, per posar les bases d’una manera diferent de fer política i construir un projecte de futur per Terrassa que il·lusioni i ofereixi oportunitats per a tots i totes".

Per Matilla, "Terrassa necessita una candidatura pel canvi i no recanvis. Democràcia és canviar el que no funciona. I la llista electoral de TeC és un reflex d’una ciutat que té una societat activa i d’una nova generació disposada a dedicar els millors anys de la seva vida a treballar per la ciutat. Una nova generació que fa saltar el tap, agafa el relleu i assumeix el repte de liderar un projecte i construir una nova etapa per la ciutat. Un equip de ciutadans que treballaran els 4 anys per la seva ciutat, perquè no poden governar els de sempre, o simplement recanvis. Cal un projecte de canvi, que sigui solvent, que superi la inèrcia, que doni respostes, que tingui projecte, que ens dibuixi un futur, que ens ofereixi oportunitats i que ens il·lusioni."

 

Resultats de les eleccions municipals