Com es vota per correu en les eleccions municipals?

Europa Press
03 de maig del 2015


El proper 24 de maig se celebren les eleccions municipals i els comicis regionals. Si en aquesta data us trobeu fora de casa, votar per correu és la manera de fer sentir la vostra opinió a les urnes. Si esteu a Catalunya, o en altres punts de l'estat espanyol, però no al lloc on us toca votar (el termini de sol·licitud del vot per correu des de l'estranger va acabar el 25 d'abril) el procediment per participar a les eleccions és el següent:

Fins el 14 de maig es pot recollir l'imprès de sol·licitud de vot per correu, que es troba a totes les oficines de Correos. Un cop omplert, s'ha d'entregar en persona a qualsevol oficina, mostrant el DNI, permís de conduir o passaport.

Després d'aquest procés, que és gratuït, la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral enviarà un correu certificat -que ha de ser rebut personalment- amb la documentació per emetre el vot. Un cop rebuda, s'ha de portar el sobre model oficial dirigit a la mesa electoral a qualsevol oficina postal, acompanyat del certificat d'inscripció i el sobre de votació amb la papereta. L'oficina tramitarà l'enviament com a correu certificat i urgent gratuïtament. 

En cas de no poder fer aquest procés en persona per malaltia o incapacitat, s'ha d'acreditar mitjançant un certificat mèdic oficial, que s'inclourà amb l'imprès de sol·licitud. En aquest cas, el tràmit el pot fer una altra persona, que haurà d'estar autoritzada notarialment. 

Els terminis per votar per correu

1. Sol·licitud de vot per correu. Del 31 de març al 14 de maig.

2. Enviament a l'elector de la documentació per al vot. Del 4 al 17 de maig.

3. Remissió del vot per correu per part de l'elector. Del 4 al 20 de maig. 
 

Més informació

Voleu calcular com es repartiran els regidors del vostre municipi?

Totes les candidatures dels municipis de Catalunya

Resultats de les eleccions municipals a Catalunya, 2007 i 2011