Protesta pel tracte mèdic «inadequat i inhumà» cap a una veïna de Terrassa

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública s'ha concentrat davant Mútua per exigir que operin del maluc a Carmen Martínez, una pacient en llista d'espera des de fa sis mesos

La Torre
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 22:01h
La Plataforma exigeix una solució per a la Carmen
La Plataforma exigeix una solució per a la Carmen | Foto: PDSPT

La protesta ha tingut lloc davant Mútua Terrassa Foto: PDSPT


Una cinquantena de persones, convocades per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'Hospital Mútua de Terrassa per acompanyar Carmen Martínez Ortiz en el lliurament d'un escrit a la direcció del centre sociosanitari i a CatSalut per tal que li realitzin l'operació que té pendent des de fa més de mig any.

Martínez està patint un "dolor insuportable" al maluc dret, a causa d'una necrosi del cap del fèmur, diagnosticada en base a una ressonància magnètica. Segons denuncia la Plataforma, el grau de dolor que pateix l'egarenca és "de gran intensitat i no està controlat per culpa de la intolerància als analgèsics potents com el Durogesic que pateix la Carmen". Aquesta situació li comporta una "pèrdua funcional amb incapacitat per caminar i dependència absoluta per a les activitats bàsiques i quotidianes".

Martínez porta en llista d'espera des de fa sis mesos i ja ha fet algunes reclamacions al Catsalut perquè li acceleressin la intervenció quirúrgica. Afirmen però que "no han demostrat cap tipus de sensibilitat, i l'han mantingut en llista d'espera en una situació extrema" i afegeixen que "el sentiment d'abandonament i vulnerabilitat és evident ja que no troba una resposta inadequada a la gravetat de la seva malaltia". 

La Plataforma ha volgut ressaltar aquesta situació i recriminar "la clara incompetència dels responsables i una incapacitat del sistema sanitari per fer front a aquests casos". Per aquest motiu, subratllen, l'única solució ha estat "mobilitzar-nos i denunciar-ho públicament". La dona agraeix el suport del seu metge de capçalera malgrat que aquest ja no pot aportar més solucions al seu diagnòstic.
 

La Plataforma exigeix una solució per a la Carmen Foto: PDSPT


L'entitat recalca que "a totes les demandes d'ajuda que hem fet: les respostes han estat sempre per escrit, en cap moment cap responsable del CatSalut ha fet cap aproximació personal per constatar la difícil realitat de la Carmen" i per aquest motiu consideren que "ens trobem davant d'una assistència ineficaç, inadequada i inhumana que ara està afectant a la Carmen, però que estem convençuts que afecta a moltes i molts pacients". Finalment, han volgut mostrar la seva contrarietat perquè "o existeix cap consideració en valorar els elements diferencials entre un pacient i un altre, ni una resposta individualitzada, sinó que el tracte és del tot robotitzat com si els humans fóssim màquines que fem cua per anar al taller".