L'Escola President Salvans de Terrassa desmenteix els «rumors xenòfobs»

L'Ajuntament i la direcció del centre tornen a denunciar la falsedat d'una notícia apareguda a les xarxes socials sobre la situació que es viu al centre | Neguen" pressions" a alumnes del centre per part d’altres alumnes d’origen magribí, en relació als menjars que duen a l’escola

La Torre
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:20h
En relació a la notícia, datada el mes de juny de l’any del 2012, que torna a circular per les xarxes socials sobre l’Escola President Salvans, l’Ajuntament de Terrassa i el centre educatiu tornen a "desmentir-ne absolutament" el contingut, com ja es va fer en el seu moment. La informació, que fa referència a presumptes pressions a alumnes del centre per part d’altres alumnes d’origen magribí, en relació als menjars que duen a l’escola, i dels idiomes utilitzats pel claustre de professors i la direcció amb els pares, mares i tutors legals de l’alumnat, és una "notícia plena d’inexactituds i falsedats". 

L’Escola President Salvans afirma que l’idioma emprat en les seves comunicacions amb els pares i mares del centre és el català, com a llengua vehicular, llengua amb la qual també es redacten les circulars. De la mateixa manera, recorda que en cap moment s’ha "discriminat el castellà", com malintencionadament afirma la notícia difosa en diverses xarxes socials, idioma que es troba amb "total normalitat en la pàgina web de l’escola, els seus blocs o dins del recinte escolar", i també nega que l’escola faci "comunicacions en àrab" adreçades als pares i les mares dels alumnes o que aquest sigui l’idioma vehicular al pati de l’escola. 

Pel que fa als entrepans dels alumnes, l’Escola recorda que sempre ha "potenciat entre els mateixos un esmorzar saludable, fet que inclou que els divendres s’aconselli a l’alumnat el consum de fruita, però la resta de matins, els nens i nenes porten i mengen el que volen, ja sigui pernil, fuet o qualsevol embotit procedent del porc que desitgin".

L’Ajuntament de Terrassa i l’Escola President Salvans lamenten profundament que aquests "rumors infundats" tornin a circular, coincidint en el temps amb el període electoral que s’aproxima, i condemnen "rotundament" aquest tipus de missatges malintencionats destinats a minar la convivència i a difondre missatges xenòfobs. 

Per últim, el claustre de l’escola recorda que sempre té les seves "portes obertes" perquè qualsevol persona vegi com es treballa i l’ambient d’absoluta normalitat del centre.