La Corporació Catalana de Mitjans prohibeix un anunci de «Petrolis Independents»

L'organisme argumenta que la Llei de Comunicació Audiovisual no permet emetre publicitat amb "connotació política"

Àlvar Llobet
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 7:51h

Petrolis Independents, a Golmés i Tàrrega


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha prohibit l'emissió d'una falca publicitària de Petrolis Independents, l'empresa del terrassenc Jordi Roset que gestiona benzineres de baix cost que tributen només a Catalunya i que dedica els beneficis al procés sobiranista, segons informa Nació Lleida. En l'àudio promocional s'hi parla de "petroli independentista" i es concreta que "si fas benzina, fas país"-

Des de la Corporació s'assegura que aquest anunci no es pot passar per antena ja que "està prohibit emetre qualsevol tipus de publicitat amb connotació política independent dels períodes electorals". Des de l'organisme es concreta que en cap cas són els treballadors i responsables de la Corporació els que no volen emetre la falca, sinó que "la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya ho prohibeix".

Des de Petrolis Independents han iniciat una campanya per Twitter amb l'objectiu que la falca sigui difosa pel màxim d'usuaris possibles. L'empresa ha obert dues benzineres a Tàrrega i Golmés.