La PAH ocupa una oficina del BBVA per reclamar pisos de lloguer social

La Plataforma considera que l'entitat assetja vuit famílies que resideixen en pisos buits propietat del banc sense oferir-los cap alternativa

La Torre
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:42h
L'oficina del carrer Ample ha quedat totalment coberta de cartells
L'oficina del carrer Ample ha quedat totalment coberta de cartells | Foto: PAH

Aquest divendres, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa ha iniciat una acció contra el BBVA. Desenes de persones han ocupat la sucursal bancària del carrer Ample amb Periodista Grané de la ciutat i han empaparat la resta amb papers acusadors de "aquest banc roba" o "aquest banc desnona". 

Aquesta nova campanya ve marcada per la manca de pisos d'emergència habitacional per aquelles famílies que han estat desnonades. La plataforma es queixa que el BBVA continua tenint desenes d'habitatges buits i en desús mentre fan fora de casa a la gent i l'Ajuntament de Terrassa no té pisos de protecció oficial disponibles. 

La PAH afirma que les famílies es veuen obligades a entrar als pisos buits dels bancs a través dels reallotjaments que impulsa la PAH i que ara, el BBVA ha emprès una batalla contra aquesta pràctica sense negociar ni oferir cap sortida per a les persones afectades.
 

La Plataforma ha entrat aquest divendres a una oficina del BBVA Foto: PAH


Així mateix, consideren que la mesura de l'Ajuntament de Terrassa, pionera al país, de posar multes als bancs que tinguin pisos buits és molt vàlida i bona però que "falta aplicar-la amb més celeritat" ja que el "ritme de desnonaments és superior i no hi ha prou habitatge social". 

La plataforma ha irromput a la sucursal per crida que "el BBVA deixi d'assetjar les famílies amb judicis i amb desnonaments" i sol·licitant una reunió amb algun dels responsables de l'entitat per negociar lloguer social per a les 8 famílies de l'Obra Social PAH.