Plata per al masculí del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa

La Torre
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:23h
Els components de l'equip masculí
Els components de l'equip masculí | Foto: CECT

Els components de l'equip masculí Foto: CECT


Aquest diumenge es van disputar a Sant Sadurní d’Anoia els Campionats de Catalunya d’Esgrima per a menors de 15 anys, en les modalitats d’Espasa individual i per equips. Les mirades estaven posades a la prova masculina per equips, on l’equip del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa, composat per Josep Ashi, Arnau Guiteras, Oriol camps i Bernat Tobella, tenia bones opcions per proclamar-se Campió de Catalunya.
 
Els egarencs van superar tots els seus rivals amb autoritat fins arribar a la final, en què van trobar-se amb els grans favorits, la Sala d’Esgrima Amposta (SEA). El partit, treballat a consciència durant tota la temporada, va seguir el guió previst: treballar amb més pressió i iniciativa, i millorar el control de la punta en situacions de tensió. Els tiradors han anotat excel·lents parcials, fins i tot contra la figura de l’equip rival, Gerard Gonell, destacant Arnau Guiteras que va aconseguir anul·lar la seva iniciativa en tot moment. L’enfrontament va arribar a l’últim relleu amb un avantatge significatiu, però els ampostins van saber ser remuntar in extremis i imposar-se per un ajustadíssim 45-43.
 
El lliurament de les preses de ferro en curta distància, i el treball ofensiu retrocedint en el terreny propi de la pista són les grans assignatures pendents dels egarencs. En la prova individual, cal destacar l’èxit amb dos podis, medalles de bronze ex aequo per Josep Ashi, Bernat Tobella.
 
Ashi va liquidar sense problemes els assalts fins a trobar-se a la semifinal un encertadíssim Gabriel Sanzo, que va contraatacar amb encert els atacs del terrassenc. Ashi, contra el rellotge, va lluitar fins al final, i va recuperar el control de la punta només quan ja no quedava marge per la remuntada. Un sorprenent Tobella, va passar per tota una odissea fins arribar a les semifinals. A vuitens de final, va haver d’enfrontar-se al seu company d’equip, i aspirant al títol, Oriol Camps, a qui va derrotar en un assalt trepidant que va acabar 15-14. Un cop a quarts de final, Tobella va haver d’enfrontar-se a la segona espasa de l’esquadra ampostina, Arnau Cabrera, potentíssim tirador que va estar per davant de Tobella tot l’assalt. Un madur i combatiu Tobella, però, no es va rendir en cap moment, i va aconseguir el més difícil: remuntar en només 50 segons un 14-11 en contra, atacant en el terreny del rival, i i per línies que el rival ja coneixia. Una remuntada èpica que li va valdre una medalla. A semis, però, no va tenir cap opció contra Gonell. Guiteras i Fenoy van completar la participació masculina del CECT.
 
En l’apartat femení, una debutant Sílvia Camps, de categoria aleví, va plantar cara i va acabar desena. I Cèlia Pi, va quedar novena i quedar només a dos tocats de guanyar la seva eliminatòria de vuitens de final. La propera cita d’aquests tiradors i tiradores serà el Campionat d’Espanya infantil que tindrà lloc a Sabadell a principis de juny.