Matilla: «La manca de lideratge ha fet que s'actuï de forma reactiva»

L'alcaldable ha presentat el model de ciutat de Terrassa en Comú basat en el "municipalisme i obrint l'Ajuntament de bat a bat"

La Torre
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:17h
Aquest dimarts, Xavi Matilla, alcaldable de Terrassa en Comú, ha realitzat la presentació del model de ciutat de la seva formació municipal. Un acte centrat en el projecte de futur per als 4 anys vinents per a Terrassa.

Matilla, de professió arquitecte, entén les ciutats com a "organismes vius, complexos amb dimensió política i social" i considerà que "cal recuperar el sentit original de les ciutats, com espais d’acollida i protecció dels seus ciutadans".  

El candidat a l'alcaldia ha afirmat que "a Terrassa ha arribat el moment de passar pàgina" i ho atribueix al fet que "vivim una situació excepcional d’emergència a la qual cal donar resposta i una situació d’inèrcia que ens porta a la paràlisi. La nostra ciutat necessita un nou projecte, noves solucions, i oportunitats per a tots. Mereixem un futur i podem tornar a estar orgullosos de la nostra ciutat".

El model de ciutat de Terrassa en Comú passa per "recuperar el nivell industrial que ha perdut. La manca de lideratge ha fet que s’actuï de forma reactiva, perdent oportunitats" i ha afegit "el projecte s'ha d'anticipar als problemes per arribar a temps a donar la solució. Amb una nova manera de fer política, retornant l’ajuntament a la gent, superant els taps que s’han creat, amb una aposta clara pel municipalisme i obrint l’ajuntament de bat a bat".

Entre les propostes hi ha "recuperar els habitatges buits que estan en mans dels bancs, rehabilitar, l’habitabilitat de la ciutat i un espai públic pensat, amable, ciutadà i educatiu. Una ciutat, en definitiva, que coopera amb altres, amb la seva gent i que treballa en xarxa. S’ha de passar de la concepció de gran ciutat a l’escala humana de Terrassa".